Quantcast
Хампарцумян: Около 1 милион българи са функционално неграмотни | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

37 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Хампарцумян: Около 1 милион българи са функционално неграмотни

Финансистът Левон Хампарцумян, който стана „Банкер на 2018 г.” коментира проблема с хроничната бедност - в предаването „Тази неделя” на bTV. По думите му страната ни винаги е била най-бедната държава в Европа, дори по времето на комунизма. 

„През 1944 г. България е на същото икономическо положение като Дания – селскостопански държави, с наченки на индустрия. След това едно развитие на социализъм ни докарва през 1990 г. да сме в икономически фалит. Не последните 30 години са ни вкарали в беля, а предишните 50 плюс следващите 30”, каза Хампарцумян.

Банкерът заяви, че заради системното недофинансиране на образованието има около 1 млн. души, които са функционално неграмотни.

„На тези хора дори да им предложиш работа, нямат елементарната квалификация да я свършат. Ако преди 30 години се хванеше един не много образован човек – след 3 месечен курс, той става тракторист. Днес един трактор струва 30 млн. евро, а таблото му е малко по-просто от това на самолет – не може с три месеца да се научиш”, посочи Хампарцумян.

Финансистът заяви, че е важно да има голяма средна класа и подходяща инфраструктура, за да се повиши стандартът на живот в България.

Към статията във в. СЕГА

Страници

JR

Левончо как се е образовал в тез тъмни времена преди 30 години!?! Едно чудо си е! Еле пък и после как се доучи за банкерин... Маджик, както казват сахибите.! Ама да внимава в картинката, че и Мустака години наред беше “БанкерЪ на годината“, а сега се скита като един парии из Београд...

last

Най-добрият банкер сред трактористите от времето н

демокрацията...

toronegro
30 милиона трактор??? Толкова може да струва само руски трактор....с вертикално излитане.?
Доц.Трътлев

И то в рубли.

agabaga

И той е функционално неграмотен.

 

PlaNed
снимка на PlaNed

Ако преди 30 години се хванеше един не много образован човек – след 3 месечен курс, той става тракторист

Преди 30 години, дори от един химик направиха банкер, ама щом Партията поставяще задача, тя се решаваше ...

JR

Ами явно е открил философския камик и от него се е сдобил с Gold за жълтици... Чудо!

До момента, в който дойде горският да се погрижи за “цвета на нацията“...

Доц.Трътлев

Ами като сме почнали да коментираме преквалификацията какво да кажем за шофьорите милионери - Ветко хотелиера (забравих му фамилията), и Спас Русев,  редицата от комсомолски секретари, келнери и келнерки станали банкери. Ами боковци и цвъковци, узурпирали всички власти в държавата? Скамейката от кадри край няма.

Утринен зов

Сега, верно, че е банкер-химик, а не математик, но 1 млн от по-малко от 4 млн в трудоспособна възраст идва множко.

йкдсбфхйфбхд

IНикакви фалшиви новини, щом го казва кожодер номер едно. А че бърка функционална неграмотност с трудоспособност… еее и тва не е фалшива новина, а наченки на деменция. Също и за управлението на трактор, и за цената му. 

Селинджър

Вярно е! И за да бъдем по-точни функционално неграмотните са точно 1 147 292. Който не вярва да види резултатите от последните парламентарни избори.

Селинджър

"Ако преди 30 години се хванеше един не много образован човек – след 3 месечен курс, той става тракторист."

 

А сега има  един не много образован индивид, завършил помощното училище във Вършец, който след 3 месечен курс в УНСС успял да завърши и право ??

Бат Бойко Борисов

„На тези хора дори да им предложиш работа, нямат елементарната квалификация да я свършат. Ако преди 30 години се хванеше един не много образован човек – след 3 месечен курс, той става тракторист. Днес един трактор струва 30 млн. евро, а таблото му е малко по-просто от това на самолет – не може с три месеца да се научиш”, посочи Хампарцумян.

 

 

Нямам идея колко ще дадете като заплата, но явно трябва да е близо до заплатата на пилот или дори по-голяма. 

Billy-Joe Winchester

Левоне, защо италиянците те изгониха от Булбанк?

И на тях ли разправяше такива алабали?

табарли

В студията трябва да палят тамян след това присъствие.

ppipi7766

Когато функцията е сгрешена, тя няма реални числа които да се получат като решение.

В такива случаи се коригират първоначалните условия и се търси нова функция за описване на задачата.

Мислех, че и химиците са го учили наред с формулата на философският камък.

Penchobre

А, какво ще кажеш за това, което имаме като депутати и съответните упраляващи, Хъмпи? ??При това и много краднат! ?

 

не може с три месеца да се научиш”, посочи Хампарцумян.

 

За теб съм сигурен! И кола не караш, нали?

bay Dragan

Арменец да говори за трактор - това вече си е функционално израстване.

йкдсбфхйфбхд

Байдауей - Булбанк имат баси и смотаното мобилно приложение за банкиране, няма СМСи за потвърждение, обаче ти трбява да добавяш някакви нули като си пишеш клиентския номер за вода, пародия. Отделно, че като речеш да им  идеш на крака външната им врата трябва да я дърпаш с две ръце да я отворип и като влезеш в банката те посреща предупредителен надпис "ВНИМАНИЕ, ХЛЪЗГАВ ПОД".

Леля_Стойка_III

Тоз голям икономист се извъди, тракторите по 30 млн. ги дава.

 

Сега е модерно да се цитира Натан Робинсън с примера му за велосипеда:

"Аз мога да кажа, че има „дефицит на велосипеди“ в САЩ, тъй като не искам да платя повече от 5 долара за велосипед и никой не ще да ми продаде такъв. В тази ситуация със сигурност ще е вярно, че има „дефицит“ на велосипеди, които са ми на разположение. Но това няма нищо общо с предлагането на велосипеди, които са в изобилие."

 

Тез фунционално неграмотните също могат да вършат работа, ама работодателите търсят висше образование и С категория за общ работник в склад, които би трябвало само да товари и разтоварва кашони. Обаче чорбаджиите искат да го ползват и за шофьор и ако може да води някакви сметки и за разносна търговия ...

Дохс_Читем

На този винаги ми е било много смешно името му. Звучи като Хлъцпърцумян. Пък и едни такива ги реди - уж говори за висококвалифицирани кадри, пък има предви трактористи.

Forza NATO

Интересно какво точно се е случило тази година, че Левон е обявен за „Банкер на 2018 г.” ? 

 

Може би замества "Оскар за цялостен принос" покрай пенсионирането.

генек

Демокрация - и бандитите имат право на прослава и награда...

-----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

ER
снимка на ER

 

Хампърцумян като всички нагли мениджъри иска да хване някой от улицата на минимална заплата ако може и да го назначи катло квалифициран специалист!Никой не се ражда научен,даже да ходи и да говори!

Затова кадрите се инвестиция,а не тото и който на я прави почва да реве някой ден ,че нямало образовани хора...

Мусаил

Днес един трактор струва 30 млн. евро, а таблото му е малко по-просто от това на самолет – не може с три месеца да се научиш”, посочи Хампарцумян

Очевидно Хампарцумян слага и себе си в това число. 

Братя Стругацки

Сигурно арменчето счита и Мартин Петров за функционално неграмотен,  нали така? 

Сега си давам сметка защо цената на фалконите е толкова. Че те струват по-малко от един трактор, защо въобще се пазарим?

 

Yantar

По думите му страната ни винаги е била най-бедната държава в Европа, дори по времето на комунизма. 

Това разбира се не е вярно, но още повече то е "зомби лъжа" - в смисъл, лъжа, която многократно е била оборвана, но продължава да се изрича, надигайки се от гроба. Социализмът на Живков беше изключителен, защото 70те години успя да вдигне БВП на глава от населението над средното за Източна Европа - за пръв път от времето на цар Иван Александър насам. В момента разбира се сме под средното ниво за региона. Данни тук: https://knoema.com/HSWE/historical-statistics-of-the-world-economy-1-2008-ad?tsId=1000800 А това, че България била на същото ниво като Дания 40те години е смехотворно. Еле пък, че Дания е "аграрна страна."

Бат Бойко Борисов

Дания Е и аграрна държава. Произвежда впъти повече селскостопанска продукция от нас.

 

България може да е била по добре от Румъния през соца. 

Западна европа построи 10 българии докато Тато се лигавеше с това недоносче соца.

Yantar

А за тракторите - ако трябва да сме честни каза че стрували половин милион. Всичко друго са глупости разбира се - дори съвременните трактори на Deere са бая попрости от самолет и наистина са направени така, че дори идиот да може да се научи да ги ползва. Проблемът е съвсем другаде - просто машините са вече много по-ефективни и съответно са необходими по-малко за същото количество труд, а от там и броя на заетите като трактористи е по-нисък. 

ИлияНиколов

"По думите му страната ни винаги е била най-бедната държава в Европа, дори по времето на комунизма."

 

„През 1944 г. България е на същото икономическо положение като Дания – селскостопански държави, с наченки на индустрия. След това едно развитие на социализъм ни докарва през 1990 г. да сме в икономически фалит. Не последните 30 години са ни вкарали в беля, а предишните 50 плюс следващите 30”, каза Хампарцумян."

 

Интересно, дали преди 10 ноември 1989 г. е приказвал за икономически фалит. Или е пеел дитирамби за партията?

 

Страници