facebook
twitter

Вие сте тук

20 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Граждани на 14 държави получават право да влизат в ЕС от 1 юли

Гражданите на 14 държави ще имат право да влизат свободно в Европейския съюз от 1 юли. Те са смятани за "безопасни" въпреки световната пандемия от коронавирус. Държавите са Австралия, Алжир, Грузия, Канада, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Тайланд, Тунис, Уругвай, Черна гора, Южна Корея  и Япония.

Списъкът, определен от ЕС, не включва САЩ, Бразилия и Китай. Брюксел е готов да включи Китай, ако Пекин предложи реципрочна сделка за пътуващи от Евросъюза, твърдят дипломатически източници, цитирани от БНР.

Граничният контрол е премахнат за граждани на страни членки, които пътуват в рамките на блока. Правилата за пътуващи от Великобритания се определят отделно в рамките на преговорите за Брекзит.

Междувременно България и Люксембург се договориха да изпълняват директни полети между двете страни за туристи три пъти седмично. Решението взеха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и люксембургският ѝ колега Жан Аселборн в Люксембург. Двамата са обсъдили редица още бюджета и разширяването на ЕС, възстановяването от последиците от коронавируса и ситуацията в Близкия Изток, съобщават от пресцентъра на външното ни министерство.

Към статията във в. СЕГА
PlaNed
снимка на PlaNed

Междувременно България и Люксембург се договориха да изпълняват директни полети между двете страни за туристи три пъти седмично.

Разтревожен съм за жителите на Люксембург.

Страхувам се, че при толкова много полети неминуемо ще се почуства обезлюдяване в някои области на страната.

Нашите туроператори не трябва да се престарават толкова.

pepelotrozy

На Великобритания заради БРЕКЗИТ ли й  налагат карантина в Бг??????  COVID-19 е политически инструмент - така излиза.

pepelotrozy

Тая мърла от снимката даспре да дискриминира българите от Англия. Те не са по-опасни от влизащите от останалите страни за които няма карантина. Изобщо престанете да прецаквате  хората заради цигани и политици!!!! 

pepelotrozy

Канада НЕ е безопасна страна. Показателите й са по-зле от тези нс Швеция и Великобритания.

Капитан Немо
снимка на Капитан Немо

Хайде, ако обичаш да не разправяш ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ, да не те докладваме, а?

Я виж хубаво пак и спри се дезинформациите:

Великобритания - 642 починали на 1 милион население

Швеция - 526 починали на 1 милион население

Канада - 227 починали на 1 милион население

Данните са от днес:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

 

Epikur

 

 Като гледам тази жена от снимката, станала по конюнктура външен министър, веднага си спомних как я оценяват дипломатите-нейни подчинени. "Тя има два ориентира ББ и медийния облик. И третия е егото"-думи на посланика Румен Петров.  Ето как може да се повлияе на външната политика на България. Това са лостовете, не реалните нужди на държавата и принципите на външната политика.

   Това е доста смешно по отношение на тази жалка женица, но твърде тревожно за държава оставена в ръцете на такива хора.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Хм. В Руанда вдигнаха ли карантината за Ебола? Нямаха време да се занимават с кояид простотии при реална заплаха.

Yankov

Интересува ме как стои въпросът за български граждани, които пребивават на територията на Великобритания, както и тези с двойно гражданство.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Я! Потърсих и виж ти! Изненадка. На границата с Руанда в Конго дошла трета вълничка с еболка. Но това не тревожи ЕС.

sega_veteran

Фльор е с маска.

Все едно да ловиш комар с рибарска мрежа.

Johnny2965

За ловенето. От собствен опит ли го установихте?

idunno

Ето на кого да благодарим за Люксембург !

https://epicenter.bg/images/news/102016/pics/1475934818.jpg

indiec

Това с Люксембург е голям пробив (вече дни се търкаля на първи страници). Надявам се, че ще продължат така поне още година. Сигурно има някой тайни клаузи в това споразумение, но на нас не ни е дадено да знаем. Имаме си началници.

 

indiec

Граничният контрол е премахнат за граждани на страни членки, които пътуват в рамките на блока.

И това е новина, подразбира се че Шенген е паднал.

 

levent

Тази история карантините и забрана за влизане няма нищо общо нито с вируса, нито с опазване на народа. В Германия също опитаха тази пилиточеска игричка, но съдър спря глупостта. Няма никакво значение от коя страна идва човек. Един бизнесмен или образован човек от САЩ, Кения, Бразилия кли Русия е много по-безопасен от тълпите глупаци придтигащи от гетата на Европа, както и от стотиците местни хора които сеят зараза както на работнитл мядтл, така и в се семейството и обществото. Народът още не се е научил да спазва прилична физическа дистанция, да носи маски когато е нужно, а те тръгнали да правят списъци с държави.

Slava
снимка на Slava

2

Вт., 30/06/2020 - 11:27 (нов)

pepelotrozy

На Великобритания заради БРЕКЗИТ ли й  налагат карантина в Бг??????  COVID-19 е политически инструмент - така излиза.

 

3

Вт., 30/06/2020 - 11:28 (нов)

pepelotrozy

Тая мърла от снимката даспре да дискриминира българите от Англия. Те не са по-опасни от влизащите от останалите страни за които няма карантина. Изобщо престанете да прецаквате  хората заради цигани и политици!!!! 

 

4

Вт., 30/06/2020 - 11:26 (нов)

pepelotrozy

Канада НЕ е безопасна страна. Показателите й са по-зле от тези нс Швеция и Великобритания.

 

Във Великобритания е въведена 14-дневна карантина за всеки, който влиза в страната. Оплачи се на Джонсън, даже може и него да наречеш "мърльо". И да го питаш политическа дискриминация ли е или начин да удържи ситуацията под контрол. Научил е от нас, че "парен каша духа".

pgp

Това за 14 дневната карантина е по финансови причини. Просто БоДжото иска да спре местните да ходят да си харчат парите в друга държава, а да си ги харчат в кралството, но въпреки това правителството се кани тази карантина да не важи за някой държави такива като France, Italy, Spain, Greece, Belgium, Germany, Norway, the Netherlands, Turkey and Finland - but not Portugal. България не е в тази бройка.

СърПичук

Проба

pepelotrozy

"Това за 14 дневната карантина е по финансови причини. Просто БоДжото иска да спре местните да ходят да си харчат парите в друга държава, а да си ги харчат в кралството, но въпреки това правителството се кани тази карантина да не важи за някой държави такива като France, Italy, Spain, Greece, Belgium, Germany, Norway, the Netherlands, Turkey and Finland - but not Portugal. България не е в тази бройка."

България не присъства в списъка не по причина на БоДжо, а по причина на Боко. И Британия не преговаря с България за коридор, точно заради българската карантина. Боко се подмазва на ЕС заради Брекзит и се мисли за голям играч. Но както винаги ще получи един голям среден - и ние покрай него. И пет пари не дава за българската общност в УК защото там никой българин не гласува за него.