facebook
twitter

Вие сте тук

65 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Болна от коронавирус пасажерка матира цялата ни превенция

Пасажерка от Нидерландия матира българските власти и пропука всички хвалби за цялата ни превенция срещу коронавируса. Става дума за 39-годишната берачка на цветя от хасковското село Криво поле, която насред уж крутите мерки кацна болна в неделя в София и пропътува необезпокоявано с такси маршрута до Хасково. С нея бяха и двете й деца, едно от които също е с положителна проба за COVID – 19. Целият случай е изтъкан от доста мистерии и поставя доста неудобни въпроси към властите.

Майката на жената твърди, че още при полета от Амстердам дъщеря й се почувствала зле. Бил й даден апарат за дишане. След това семейството взело такси до Хасково.

Превозвачът „България ер” отрече част от информацията, потвърждавайки за проблем на борда. „По време на полета нито един пътник не е бил поставен на апарат. Имало е оплаквания от жена относно падане на кръвната й захар, в резултат, на което

 

екипажът й е дал вода със захар и кислород”,

 

заявиха от компанията пред „Сега”.
След оказаната помощ пътничката заявила, че се чувства добре. Всъщност точно жената от Криво поле е с диабет. Но „България ер” твърди, че нищо не сочело за по-специален проблем с нея. „Не е имало обективни данни, които да предположат, че на борда има риск пътник да е заразен с коронавиурс. Всички пътници са преминали безпроблемно през термокамерите на летището в Нидерландия. Всички пътници са преминали безпроблемно и през термокамерите на летище София, което допълнително изключва и необходимост от предприемане на следващи мерки”, допълниха от компанията. 

Два пъти в отговорите до „Сега” „България ер” споменава, че


РЗИ не ги е уведомила по каналния ред

 

впоследствие за пътник с коронавирус. Това е най-малкото странно, защото 95-те пътници от полета бяха издирени и тествани. Досега се знае за трима с положителни проби. А след като няма реакция от РЗИ, може да се предполага, че екипажът не е бил изследван. 

Днес сутринта главният държавен инспектор Ангел Кунчев потвърди на брифинга, че камерите на летището не са засекли температура при жената. Тоест летищният контрол не е свършил работа. А е съмнително тя да е била без температура, защото шофьорът на таксито разказа пред „Нова телевизия”, че се е чувствала зле при пътуването до Хасково. Тогава тя разговаряла са майка си по телефона, двете решили да се обадят на 112. Едва тогава здравните власти узнават за пациентката и пращат линейка да я чака на автогарата в Хасково.

Но мистериите не свършват с пътуването. В МБАЛ-Хасково жената е приета с тежка пневмония,


първият й PCR тест обаче e отрицателен.

 

Това е втори подобен случай в здравното заведение, след като лъжлив отрицателен резултат дала проба и на медицинска сестра. Това показва, че и на PCR тестовете не може да се разчита съвсем.

В самолета са пътували и други хора от Хасковска област. Според местната РЗИ те са изследвани, според селски кметове обаче не са. А кметът на Криво поле Андрей Гаджев допълни драматичната картина: доста хора се върнали от чужбина насред пандемията, изкарали 14-дневната карантина и...


заминали обратно на гурбет.

 

В момента 39-годишната жена е в хасковската болница, състоянието е й доста тежко. Детето й с COVID-19 – момче, също е в здравното заведение, но е добре. Другото – момиче, е под карантина в самостоятелна къща в Криво поле. Бабата отказала помощ от психолог за него. Двете деца са в тийнейджърска възраст, а родителите били разведени.

Защо и как жената е можела да лети от Амстердам до София насред пандемия, пък и други хора да пътуват обратно, не е трудно да се обясни. По принцип авиокомпаниите се ръководят от ограниченията, които налагат българската държава и местните чуждестранни власти. На 6 април здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която забрани влизането в България на лица, пристигащи от редица страни-членки на ЕС, сред които е и Нидерландия. Забраната обаче не се отнася до българските граждани и техните семейства, завръщащи се у нас. Затова нашите сънародници, прибиращи се в родината,


продължават да пътуват необезпокоявани.

 

Няма пречка и да летят до Нидерландия, която, съдейки по данните на външното ни министерство, не е наложила формална забрана за влизане и транзитно преминаване на български граждани. Кралството не предвижда дори карантина. Пътуването до Нидерландия с цел работа продължава да се смята за основателна причина за влизане в страната. „България еър” продължава да осъществява редовни полети до Амстердам и обратно. Същото се отнася и за нискотарифната „Уиз еър” до Айндховен. Досега авиокомпаниите са прекратявали полети, когато са се сблъсквали с временни ограничения от страна на местните власти, каквито са наложени например в Италия, Кипър и Португалия.

Също и когато получат указания от страна на българските здравни органи – например така на 16 април „Уиз еър” прекрати полетите от Варна до Лондон, а после и от София.

 

 МЕРКИ

„Всички пасажери на борда, включително и екипажите, са задължени да носят предпазни маски по време на полета” – уточниха от „България ер”. „ Екипажите са задължени да носят и санитарни ръкавици. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се почистват особено щателно със специални препрати. В тоалетните на самолетите на авиокомпанията са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти. Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път. Считано от 18.03. на полетите, изпълнявани от националния превозвач, се зарежда единствено бутилирана минерална вода за пътниците”.


 

СХОДЕН СЛУЧАЙ

За още един подобен случай се разбра в средата на април, този път в хасковското село Черногорово. Мъж и жена се прибрали с полет от Холандия. Мъжът проявил симптоми в Хага, а след кацането в София се обадил на майка си в селото. Тя пък звъннала на кмета и личния лекар, които го посъветвали да отиде в болница. Той взел такси до "Пирогов", а колата откарала съпругата му в Черногорово.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

de_Ruyter

На КараколювитеЛовкиДиагностицирани калинки мурафетите- приказки и размахани пръстчета, а реално пълна пародия на мерки... 

 

То голяма мистерия- насред терористичните актове преди години и ПОРЕДНИ ЗАСИЛЕНИ мерки, 100 тона народ мина летище София като на парад, щото нямаше кьорав полицай... докато Бай Х и мекеретата му обясняваха как пиле не може да прехвръкне... 

 

И на границата с оградата така- всичко спира, само не и тези дето ги хващат на границата със Сърбия 😂

Testament
снимка на Testament

какоф 👃за сичкото ген.майтапчийски фенове

Джиджи

какоф 👃за сичкото ген.майтапчийски фенове

Ми то туй, най-малко зависи от ген. Мутафчийски ... 😂

 

Както контролът по нашта граница, така и пътуването с такси до Хаскьой!!! 😝👃💃

Васик

Теориите, че жената се е преструвала и се е криела чак до Хасково, се оказаха безпочвени.

HBK

Печално. Сюжетът е наистина и мистериозен и абсурден. Дори за хора без специализирани вирусологични или епидемиологични познания е ясно, че:

 

1. Тестовете са ненадеждни (или пък нефелни, или пък извършването им е формално)

 

2. Карантинните и противо-епидемични мерки са не-ефективни; нещо като рибарски мрежи с едри дупки.

 

3. Действията (и обясненията) на специалистите от Щаба са не-адекватни.

Michael
снимка на Michael

Ами грубо казано си прав, малко по-подробно:

 

PCR е метод за репликация на генетичния материал, толкова използван, че има серийно произвеждани репликатори за лаборатории. Това, че му викат "PCR тест" нищо не казва за качесвата и надеждността му. Със сигурност след PCR не правят подробен анализ на генетичния материал като в някой научно-популярен филм за ДНК от динозаври или като ти изследват подробно гена, тук се бърза. С други думи се ползват готови материали и бърза процедура, която изпълнителя прилага като роботче. На теория могат да се разработят надеждни методи, но на практика едва ли в момента са такива - след година-две ще има. Не съм специалист, но и от обща култура е ясно, че набързо няма как да се гарантира прецизност.

 

КПП-та, "стой вкъщи", носи маска, глоби, но на входа и изхода - нищо. Мисля, че темата за карантина на пристигащи се повдигна още в началото на март, заинтересовани да предложат места очевидно има повече от достатъчно (хотели, апартаменти, при очевидно провален сезон няма как да не са), но това се замаза помедиите набързо и дори сега в "разгара на ада" се прави само онова, което нашите ченгета винаги са правили - търсене поеденично и глоби за това, че гразданинът не е свършил сам онова, което държавата трябва да организира за него. Човек, ако не седи залепен на телевизора и в момента няма как да разбере всички активни приумици на властта, без да рови поне 2-3 часа по Интернет, че после сам да ги изпълни.

 

Щабът е бушон, мисля на всички е ясно. От сеирните мерки доста добре се вижда, че "генералът" има власт върху ВМА (то той от там си идва) и горе-долу до там. Всичко останало е страх от глоби и наказания и всяка болница си действа, както може в пространството между глобите и собствените възможности (и морал на персонала, разбира се, но той не е чак толкова деградирал, колкото ни убеждават).

 

Хората с измислени пагони у нас (вкл. Борисов) са такива - измислени. Офицерския състав и в армия и в полиция по идея организира и планира и операции, но и ежедневни активности. Нищо от това не се случва вече десетилетия. Полицията не може да организира следене на паркирането, пък камо ли следене за спазване на закона за движение в движение - единствено при хайки и специални операции се прави онова, което трябва да се прави всеки ден. Това е само за сравнение, в сегашната ситуация се прави същото, стотици хиляди от държавния апарат чакат да започне някоя специална операция, за да си вършат работата, иначе се работи само на дребно и нищо, което изисква планиране за работата на това или онова звено/управление за по-дълъг период не се прави - няма кой. На всяко едно ниво се чака горното и това вече е станало хронично заболяване, което няма как да се изтръгне лесно. Не се и осъзна, че полицията е своебразно продължение на това, което едно време беше "Гражданска отбрана". Самото ГО вече на практика не съществува - в смислената му форма (както и да се нарича) то обединява и свързва всичко от полиция и пожарна, през някои армейски части та чак до доброволци и клубове (където ги има) за подготовка на населението за реакция в извънредни ситуации. Соцът бил лош, но тогава го имаш, в Щатите също го има, ако и да не са соц., но при нас го няма, особено пък под пагона на пожарникарски генерал начело на държавата. Сигурен съм, че дори никой от генералите на сроителни войски едно време не е ходил толкова с джипката да си гледа подчинените, колкото тоя серсемин ходи да гледа какво правят фирмите по проекти, които той дори не организира. Да се очаква в тая амосфера адекватно разпределение на отговорности във властта е не просто наивно, а смешно. За щастие вирусът не е толкова страшен, колкото се очакваше, ами ако беше ...

Джиджи

Карантинните и противо-епидемични мерки са не-ефективни; нещо като рибарски мрежи с едри дупки.

А ти кво искаш – като гоблени ли да ги нафъкат на ситно мерките?! 😂😵💋

F1F1

искам нищо да не правят, да оцелява който както може, човечеството е преживяло чуми, холери, тифове, испанки и прочие гадости

ЛАФЪРДИЕВ

Мерки????

По оня ден д-ра Кунчев са изцепи - в старческия дом на гара Орешец заразените са изолирани на един етаж.. "Здравите" засега са на друг и нямат контакт с тях..

Вчера по ТВ-тата показаха как заразените се извозват до болниците. Шофьор на линейка със заразени каза: 

Всички са на първия етаж. Заразени и здрави. Заразените бяха "изолирани" в две стаи..

 

П.П. - на кой ден от пламването на Видин и околията д-р Кунчев сбра смелост и стисна дупе да отиде до Видин? И да види болните лекари и сестри?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Уви, много му личеше на Кунчев, че си съчинява по картинка, която не е виждал.

de_Ruyter

КараколюватаЛовкаДиагностицирана калинка изока немощно... 😂

 

А бе, калинке непоръбена, административна безграмотна чиновничке, какви парцали налягаш ти точно, като статията пише, че Генерала си ляля, а реалността е такава каквато е- минава неква буля през мерките МУ, ей тъй, без да иска. какво ли ще се случи, ако има умисъл?

 

Дали може да ти увре герберската манерка? Ми не, не може... за теб само ПИК и Блиц и Ива Николова по сутиен 😁

 

 

hawk

Изтриха част от постовете,твоето мнение увисва.

Поздрави.

Johnny2965

Тепърва ще се видим в чудо. 80% ще определят бъдещето ни.

Самуил Петков

Johnny2965

Тепърва ще се видим в чудо. 80% ще определят бъдещето ни.

Да са само тъпи - иди доди, ама те и злобни..

 

На път бяха да искат взривяване на църкви,  затвор за свещеници, че празнуват Великден , разстрели за Чесъните и лагер, за който не е във възторг от Плана на НОЩ за справяне и  за мерките, предприети за да се изпълни Плана  ..

 

А какъв е Планът, за какво точно са мерките  и с коя мерка какво точно се цели - знаят, ама  нарочно  мълчат, не ни казват и нищо не е ясно ..

От тях само злоба.

 

Злобеят, кълнат, клеветят и псуват наред ..

 

АлСал

Щом изчегъртват нови случаи в Орешец, разни хосписи и села, докато в най-големия град София няма нито нови случаи и смъртни случаи - смятайте.

 

(Утре очаквам доклад за нови случаи в София).

Самуил Петков

АлСал

Щом изчегъртват нови случаи в Орешец, разни хосписи и села, докато в най-големия град София няма нито нови случаи и смъртни случаи - смятайте.

 

(Утре очаквам доклад за нови случаи в София).

Най-тежко е положението в Банско ..

 

Мани, градът пред гибел, а нито един болен..

 

Според НОЩ  са стискали зъби и нарочно са се крили, та да правят напук на мерките! 

 

PlaNed
снимка на PlaNed

Какво стана наистина с "онези" 50 случая в Банско, за които Майтапчийски "знаеше"?

 

Sine_metu

Това показва, че и на PCR тестовете не може да се разчита съвсем.

 

Не, това не показва това. Показва, че вземащите пробите в Хасково не са обучени. Това не е като онова с ДНК. Една ухочистка на джуката отвътре и готово

Su38

И двете твърдения са верни.

Sine_metu

Показва и друго, коментирано даже във форума. Киселите стомашни сокове, както и тиоцианатът, водородният пероксид и отделителният имуноглобулин-А в слюнката имат антимикробно действие.

Специално за неизбежните 80% ще подчертая да не разчитат на това, повтарям да не разчитат на него за предпазване. Дълго е за обяснение защо, но е факт, че не убиват вируса всеки път

hawk

Машина за манипулации: Защо създателят на „теста за коронавирус“ не би го използвал

https://www.otizvora.com/2020/04/11875

 

„Учените нанасят страшно много вреди на света в името на това да му помогнат. Нямам нищо против да атакувам побратимите от колегията, защото се срамувам от тях.“ — Кари Мълис, изобретател на технологията за полимеразна верижна реакция (PCR)

Гласът

Кери Мълис не е в играта от 30 години и оттогава се занимава с глупости - снимки на голи жени и наркотици. 

 

PCR си работи перфектно с минимално компетентни оператори. 

eussr

Може би ще е интерсно да знаете, че СЗО промени още в началото на април препоръките за PCR тестовете така че позитивен резултат да дават и намирането на гени, които не са специфични само за SARS-CoV2 ами и за други корона вируси. 

Su38

И това не е така. Ако резултатът трябва да е потвърждение на някаква хипотеза....

Сравни две проби с два различни кита и две различни машини при един и същи персонал.

Желязко Желев

        Ами ако беше нещо значително по опасно?Не,че това не е.Пародия насред чума.

Хулиган

След като сте приели да обитавате бантустан, свиквайте че здравеопазването е бутафория.

Така е, когато карантината се управлява през телевизора...

http://www.drago.info/index.php/2020/04/17/karantina/

Бронщайн
снимка на Бронщайн

https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-prof-kosta-kostov-negativnite-efekti-varhu-darzhavata-sa-neproportsionalni-na-virusnata-agresia/

KTP

Чакам ловФките коментари за "мангалите дето имат пари да си вземат такси"... те са показателни за нивото на родните гербери... ниско, ниско, и в никакъв случай не по-високо от Еднокнижнк Банкянский...

 

Slava
снимка на Slava

Уважаема редакция, няма нищо мистериозно в пътуването на хора с температура в самолети. За да са сигурни, че няма да се провалят на термокамерите, масово хората вземат превантивно ибупрофен - по три таблетки наведнъж и така успешно успяват да преодолеят контрола.

 

Не е ново, съобщавано е неведнъж.➡️

 

Това показва, че и на PCR тестовете не може да се разчита съвсем.

 

За полетите сте прави - това е най - голямата грешка в мерките на ИП.

Lima

Alitalia, за сведение, не е прекъсвала полетите си. Лети и в момента. Не в пълен обем, разбира се. Добре е, че България Еър поддържа основни дестинации. Другата алтернатива е фалит. Поинтересувайте се какво се случва с Луфтганза. 

Страници