facebook
twitter

Вие сте тук

35 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
БОЕЦ прати апартамента на Цветанов в апелативната прокуратура

Гражданско сдружение БОЕЦ обжалва постановлението на специализираната прокуратура, с което отказа да образува наказателно производство срещу бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заради "Апартаментгейт". От организацията съобщават, че вече са внесли жалбата в Апелативната спецпрокуратура. През март 2019 г. БОЕЦ сезира три институции - държавното обвинение, ДАНС и комисията "Антикорупция", за най-новия апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда "Летера" на фирмата "Артекс".

Преди дни стана ясно, че спецобвинението отказва да разследва случая. В мотивите на прокуратурата почти изцяло са преразказани думи на Цветанов. По същото време от НАП обявиха, че данъчната проверка на строителната компания „АРТЕКС“ е приключила без да установи нарушения. Детайлните проверки на строителната фирма, която се забърка и в друг скандал около строителството на небостъргача Златен век, бяха възложени от Специализираната прокуратура и КНКОНПИ на НАП-София.

Повод за сигнала на БОЕЦ срещу Цветанов бяха серия публикации и анализи - на сайта "Свободна Европа", "Антикорупционен фонд“, Биволъ и др. Накратко, медиите разкриха, че вторият по онова време човек в ГЕРБ си е купил нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, с ВИП асансьор, който води от личния гараж на семейство Цветанови в дома им. Цветанов се е сдобил с жилището през 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на сградата два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на ГЕРБ се е увеличило значително. Сделката поражда редица въпроси и съмнения, вкл. и как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

В същото време главният прокурор награди магистрата, който отказа да разследва Цветан Цветанов за "Апартаментгейт". Днес Иван Гешев връчи грамота на зам.-ръководителят на специализираната прокуратура Валентина Маджарова, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Причината за отличието е висок професионализъм.

Това е втората награда, която Маджарова получава за работата си като прокурор. През 2016 г. Асоциацията на прокурорите в българия ѝ връчи приз "Прокурор на годината". Тя е завършила  висше юридическо образование в Бургаски Свободен университет. През 2002 година е назначена на длъжността следовател при ОСлС – Бургас.  Работи в прокуратурата от 2006 година. Последователно преминава през длъжностите „прокурор в РП – Средец”и „заместник – районен прокурор на РП – Средец.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Калпазанче

Докато БХ и Инструмента Му водят преписката, справедливост ЙОК!

Хулиган

Оставете го човечеца, той сега се готви за матура.

И е обещал повече да не прави партия.

С първата достатъчно много страдания му се струпаха...

http://www.drago.info/index.php/2018/04/17/resihme-problema-na-formalnia-lider/

Epikur

 

  "...В мотивите на прокуратурата, почти изцяло са преразказани думите на Цветанов... !!?? "      Така е !   Така най-правилно се извършва разследване. Питат : Г-н Цветанов, имате ли някаква вина за това в което Ви обвиняват? Не, разбира се-отговоря Цветанов.  Ето това е, отсичат в прокуратурата, господин Цветанов е невинен!

Калпазанче

Невинен

Невинен герберският вожд:-
„Не е направил нищо!?”
Сълзица детска,майски дъжд,
а именцето -чисто!

Кой трябваше да тури ред,
в къщичката своя?
Та МВР да е отпред,
с бандитите във боя.

Световни босове громи,
в чужбина, с помощ чужда!
На границата ни смърди:-
най-доходната служба!

Качулки,камери, монтаж,
му бяха във главата!
Не бутва рекет и шантаж
за старци в махалата.

23.06.2013

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Само така! Гонка до дупка, по устав. Герп да си сменят емблемата. Да турят пеликан с две кръстосани лъжици в кръг от сужуци и портофели.

Минувача
снимка на Минувача

Цветанов е дал 2 стари, но напълно обзаведени луксозни апартаменти на атрактивни места, срещу незавършен апартамент.

Собственичката на строителната фирма се изпуснала, че в Това състоянието апартамента й струвал 600 евро/ м2. Така цената 670 евро не буди съмнения в проверяващите. Друг е въпроса, кой може да се уреди.

Colt 45

Плюс това :

Просто той (Цветанов) е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда – тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм”.

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Баш това е въпроса, че обикновени граждани не могат да си уредят подобни условия.

☺️

 

Таралежът Серафим

По същото време от НАП обявиха, че данъчната проверка на строителната компания „АРТЕКС“ е приключила без да установи нарушения.

Това е най-съмнителното в цялата история. Няма фирма на този свят, която да не е барем в едно нарушенийце. Само не и св. Артекс Псалмоносец 😂

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Няма фирма на този свят, която да не е барем в едно нарушенийце.

 

Се едно да те спре катаджия и да не ти намери нищо нередно. Нема такъв случай откакто са изобретени НАП и КАТ.

'FranceskRivalta'8

Съобщение от прес центъра на ПП ГЕРБ.
Вчера, 06.03.2014 година планираното отчетно-изборно събрание, което трябваше да се проведе в апартамента на Цветан Цветанов не се състоя поради липса на кворум - и шестте члена са отишли в различни апартаменти.

sega_veteran

Колеги, допускате съществена грешка.

Все още считате, че ние и те сме от едната страна на барикадата.

Това не е така.

Те са там, а ние тук.

Ние спазваме техните закони, те не спазват собствените си правила.

Нас ни проверяват техните органи, а как техни органи да проверяват тях, това в историята не е известно.

Оказва се, че истината не била само една.

Всеки си има своя.

За тях те са си невинни, а това че за нас те са виновни, тях това не ги вълнува.

И ножа и хляба са у тях.

Та така, не е зле от време на време да се включва в мисленето и тази теорема, те са винаги прави.

Testament
снимка на Testament

боец едни дребни селски мутри  в опит да лапнат кокала.

цъки  не го мислете.

няма за какво да го обвинят.

и бай онуй  дъщеря няма.

VBA...

Този човечец е символ на материализирания гербализъм.

Когато имаше проблеми, когато нещо го сърбеше, той ходеше на молитвени закуски

в Белия дом.

На това момче кораба му потъва по график.

Минувача
снимка на Минувача

Становище на юристи, правна кантора „Пенков, Марков и партньори“:

 

По повод зачестилите публикации в различни медии относно придобиването от г-н Цветан Цветанов на жилищен обект в кв. Изток, излагаме обективно фактите по случая:

С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов и заплатил сумата от 100 000 лева.

Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво).

Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане.

Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания.

След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството.

„Пенков, Марков и партньори“

 

Luis Man Gaal

Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени

Прави са от кантората. Сега, предвид факта, че г-н Цветанов се е разделил с два обзаведени апартамента за един нов "на тапи" (240 кв.м.), и допълнителн се е "обул" с кредит от 100 "бонки" (по Дянков), ще се договори с "Мебели Виденов". Една кухничка за 399лв., 2-3 спални за по 6-700лв. Банята - китайска, от Интеркерамик. Има и еФтини Ел.уреди. И ей го нА, се нанася. После, като върне заема след 10 години, като се стабилизира, ще смени мебелите с по-добри.

бастун

Може ли някой да обясни какви точно закони е нарушил Цв.Цв. като е закупил жилище на по-ниска цена? Щото аз никакво нарушение не виждам. За такава цена просто се е договорил. Целият случай си е чиста медийна постановка с частично ясни цели.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Най-вече морални. 

Ама, политическия елит по дефениция е опериран от подобни недоразумения като морал, чест и достойнство.

Поради факта, че притежаването на подобни качества  се явява непреодолима пречка за заемане на висши управленски длъжности.

 

бастун

Ама не виждам и "морални" нарушения. Ако не бъркам, цената на какъвто и да е продукт е въпрос на договорка между продавача и купувача. Та в случая Цв.Цв. просто си купува апартамент, прави заменка. Така се е договорил.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Посъветвайте се с офталмолог, докато е време.

После, уврежданията стават необратими.

☺️

АдМин

"Така се е договорил."

 

Ми значи се е минал. Можело и да не си дава старите апартаменти от тъщата. Емоции, нали, такова...

Luis Man Gaal

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/popravkata-arteks-mozhe-da-spasi-oshte-edin-nebosturgach

Flamand

Най-вече морални. 

Тогава тези защо пишат на прокуратурата, а не на някой поп - най добре на арменския?

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Този въпрос, към тези които пишат до прокуратурата.

Аз пиша само тук.

☺️

DSagent

В сравнение с крушовската ромка, която сложи в джоба си всички активи на Техноимпекс за абсолютно ненужни хартийки, наречени бонове или както и друго да са наречени и струващи по малко от едно руло тоалетна хартия "Милде", Цветан Цветанов е ангел, макар че не е цвете за мирисане.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

В политиката няма  "цветета за мирисане".

Без значение от цвета им.

☺️

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Тя е завършила  висше юридическо образование в Бургаски Свободен университет.

 

Като гледам, май е завършила най-престижния университет от всички прокурори във всички прокуратури. Бях сигурен, че ще расте момишето. Да "разследваш" Цвъки е бяла лястовичка, кацнала на рамото. Всеки, докоснал се до него, стана голям човек.

АдМин

"Бях сигурен, че ще расте момишето."

 

Кащяло да не расте! С този влажен поглед и изпънати вратни жили

Ева Селвова

Безумна классная доставка еды http://wok.od.ua/chinese-food/. Очень вкусно и всегда в назначеное время. Ребята работают на совесть)

mull

Мрак!

Нищо по-малко!

Страници