Quantcast
Василев и Йотов са на полуфинал на световното по гребане | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Василев и Йотов са на полуфинал на световното по гребане

38
 БФ ГРЕБАНЕ
Кристиан Василев и Борис Йотов гребат в репешажа вчера.

Българската двойка скул Кристиан Василев и Борис Йотов се класира на полуфиналите на световното първенство по гребане в Пловдив. Те заеха второ място в репешажите с време 6:20,15 мин. Пред тях завършиха Филип Дойл и Ронан Бърн (Ирл) с 6:16,96 мин. Резултатът на българите е пети от всички лодки в репешажите. Така те се класираха в първите 12, като имат шанс да се класират за Финал А.

"Доволен съм. Още повече че Борис беше и леко болен. Доста силни лодки отпаднаха в репешажите. Бариерата беше поставена. Разделихме децата от мъжете. Да се класираш в първите 12 в света е сериозно постижение. Лодките са много равностойни и вече решаващи моменти от полуфиналите и финала ще определят призьорите и класирането сред най-добрите. Хубавото е, че сред тях е и българската лодка, за която това е първи сериозен тест като двойка", заяви председателят на федерацията по гребане Свилен Нейков.

Полуфиналите са днес в 9,19 и 9,27 ч. Вчера двойката без кърмчия - Рангел Кацарски и Станимир Халаджов, завърши на пето място в четвъртфиналната си гонка с 7:06.26 минути и не успя да се класира напред.

Ключови думи:

гребане

Още

И трите български лодки са на 1/4-финал на световното по гребане

27.08.2019

45
Гребците ни са на репешажи на първенството на планетата

26.08.2019

31
Спортни вести

20.05.2019

45