Медия без
политическа реклама

Сираков призова институциите срещу протестиращите "сини" фенове

Според собственика на "Левски" привържениците, които са срещу него, клатят устоите на държавата

13 Май 2024
Според Сираков тези 20-ина души са "чудовищното лице на омразата, унищожаваща безпощадно и малкото останали ценности, които ни обединяват като народ".
БГНЕС
Според Сираков тези 20-ина души са "чудовищното лице на омразата, унищожаваща безпощадно и малкото останали ценности, които ни обединяват като народ".

Собственикът на мажоритарния пакет акции във футболния "Левски" Наско Сираков навлезе в нова фаза на войната си срещу недолюбващите го фенове на отбора.

Вчерашният мач срещу "Черно море" (0:0) започна с 12 минути закъснение, тъй като представители на сдружението "Левски" на левскарите" и Национален клуб на привържениците (НКП) блокираха вратата пред сектор Б на ст. "Георги Аспарухов" и разпънаха транспарант "Сираков вън!". Със съдействието на органите на реда протестиращите освободиха терена, а акцията им бе посрещната с освиркване от голяма част от феновете на отбора. 

Днес Сираков, който по време на случката остана зад стъклената преграда в ложите на стадиона, излезе с цветиста декларация, пълна с пламенни изрази, за обрисуване на онези, които от месеци искат той да се махне от клуба.

"ТЯ – агресията нахлу на терена! - пише Сираков. - Показа едно от многото си коварни лица, които оскверниха стадиона на любимия ни клуб! Беше направен опит спортът да бъде посечен! Отново! Безпомощният акт на група организирани фенове да разкрият публично своето безсилие не успя да убие порива на сините привърженици в подкрепата им за синия клуб. Действията на тези хора са недопустими! Те са наказуеми!

Лицето на насилието принадлежи на онази прослойка в обществото ни, която погазва законите, защото НЕ ВЯРВА В ТЯХ! НЕ ВЯРВА в  българското правосъдие и силата на възмездието! ВЯРВАТ, че техните действия ще останат безнаказани!".

И още помпозни изрази:

"В спорта няма място за насилници! Това е будното ни общество, което осъжда всеки акт на посегателство върху хората и правото им да бъдат част от емоцията, която футболът проповядва! НЕКА заедно се изправим срещу чудовищното лице на омразата, унищожаваща безпощадно и малкото останали ценности, които ни обединяват като народ!"

Освен това Сираков се обръща към президента Радев, премиера Главчев, правосъдния и вътрешния министри с призив:

"...да бъдат предприети спешни мерки за законодателни промени срещу психическите и телесните престъпления, проявата на хулигански прояви и демонстрация на нетърпимост, включително да бъде направено необходимото за подобряване и усъвършенстване на Закона за опазване на обществения ред, при провеждането на спортни събития и неговото най-строго прилагане!"

Накрая Сираков глобализира протеста на феновете срещу самия него, представяйки ги едва ли не като агресори и заплаха за спокойствието на хората в цялата страна:

 "НЕКА, всички ние, подкрепим държавата в стремежа й да закриля хората на България да живеят спокойно! НЕКА бъдем безпощадни срещу агресорите в нашата обща битка срещу страха, насилието и посегателството срещу българския спорт! ДЛЪЖНИ сме да отдадем дължимото на децата ни, казвайки „НЕ“ на агресията!".

 

Ключови думи:

Наско Сираков, Левски