facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
СЕГА администратор
Младен Маринов: Държавата не влиза във футбола, а го подкрепя

"Държавата не влиза във футбола, държавата подкрепя футбола. А съдиите са хората, които дават равен старт на състезанието."

Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след срещата си с футболните рефери в централата на БФС. Той каза, че всичко е минало нормално, и добави: "Целта беше да дадем увереност на съдиите, че МВР и правителството в лицето на премиера ги подкрепят да свирят и да дават равен шанс на всеки отбор на терена".

Маринов бе запитан кой телефонен номер е дал на съдиите, за да го търсят при проблеми.

"Да приемем, че телефонът е лично моят. Създали сме организация, така че информацията да стига максимално бързо и по-малко опосредствана", отговори той и допълни, че дали вече е бил търсен, след като още след I кръг на първенството "Витоша" (Бистрица) се оплака от съдийството, било конфиденциална информация засега.

"Аз лично и главният секретар (на МВР) така ни е минала службата, че сме били на доста мачове и знам под какъв натиск работят тези хора и как за стотна от секундата трябва да взимат решения, които или няма да се харесат на едната страна от стадиона, или на другата. Така че е ясно под какъв натиск работят и затова беше срещата - да им дадем увереност, че ние сме с тях и че когато си вършат съвестно работата, ние ще ги подкрепяме - каза още министърът. - Нашата цел е да получаваме информацията, да запазваме самоличността на този, който я е подал, и да си вършим работата. И естествено, е ясно, че който работи по правилата, ще го подкрепяме."

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, който също бе на срещата, пък се опита да неглижира оплакването на "Витоша" от съдийството в мача със "Славия" (2:3): "В първия кръг, чисто футболно говорим, би следвало да бъдем доволни. Не може всичко да е перфектно, но аз искам, ако има някаква критика, да бъде градивна. Срещата показва, че БФС работи - имаше среща с премиера, това беше добър знак, а сега надграждаме".

Лечков предложи уж на шега и начин да не бъдат притискани съдиите: "Има лесно. Аз предлагам да се скрият телефоните два дни преди мача и никой няма да ги притеснява и да ги притиска. Защото се говори само за притискане, мисля, че това не е сериозно. Всички знаете много добре по какъв начин се притиска, как се заплашват и от кого. Вие (б.р. - репортерите) не сте ли били заплашвани или ваши колеги? Има си някакъв ред при такива ситуации, нали? Дай боже, да не се стига дотам. По същия начин сега се създава някакъв ред (за реферите), нека да оставим този ред да функционира по съответния начин. Така мисля аз, че е редно".

Към статията във в. СЕГА