Quantcast
Няма да има шофьорски изпити в "бели коли" | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Няма да има шофьорски изпити в "бели коли"

Новината, че държавата ще оборудва специални автомобили, била фалшива, твърди министър Желязков
1265
Илияна Кирилова
Росен Желязков

Кандидатите за шофьорска книжка няма да бъдат изпитвани в "бели коли" - за радост на автошколите. "Няма такава тема, няма да се купуват нови автомобили. Това са фалшиви новини, някой се е изпуснал по този начин", заяви транспортният министър Росен Желязков на среща с инструктори от цялата страна.

Желязков каза, че в момента в няколко областни града се провеждат тестове с нова компютърна програма за контрол на часовете, подготовката и маршрута на курсистите. "Когато излязат резултатите, ще почерпим информация дали е успешен този тест и след това ще се върви към интегриране на системата заедно с модула за самия изпит", поясни министърът.

Красимир Георгиев, председател на Управителния съвет на Асоциацията за квалификация на автомобилистите, поясни, че идеята за "белите" автомобили била стара идея от времето на предния министър Московски и че "господа от Автомобилна администрация" се опитали да сондират мнения, но като видели съпротивата, се отказали. След като Московски си подаде оставката и на негово място застана Росен Желязков, някои решиха, че отново могат да се опитат да си прокарат идеята",каза   Георгиев, но не посочи кои са тези "някои".

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

За първи път са обявени конкурси за шефове на държавни фирми

17.10.2020

2558 2
Държавата има грях за купуването на книжки и калпавите шофьори

08.10.2020

Богдан Милчев*

1621 8
Шофьорската книжка ще поскъпне с над 400 лв. заради нови правила

07.10.2020

Обновена

РЕБЕКА БОРИСОВА

3253 25

Коментари

bay Dragan

Преди малко този юнак , по БТВ-то каза , че ще има.

Дали в понеделник да ходя да ми продухат табакерите?

Джиджи

А това, дето го измислиха за изпита на бъдещите шИфьори в кола, дето изобщо не са виждали, а камо ли да са влизали в нея, е

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ПРОСТОТИЯ !!!!!

???

Влез или се регистрирай за да коментираш