Quantcast
Дни преди края - Туск видя шанс за Брекзит със сделка | СЕГА
facebook
twitter

Първа страница

Дни преди края - Туск видя шанс за Брекзит със сделка

1 442
 Pixabay

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск видя шанс за Брекзит със сделка, а повод за неговия лек оптимизъм бе срещата на ирландския премиер Лео Варадкар с премиера на Великобритания Борис Джонсън в сряда.

Полският политик добави, че Джонсън е обещал да представи работещо решение и призова преговарящите да не пропиляват "най-малкия шанс" за сделка.

"Преди седмица казах на премиера Джонсън, че ако няма такова предложение до днес, ще обявя публично, че повече няма шанс, по обективни причини, за споразумение на предстоящата среща на Европейския съвет. Но вчера, когато ирландският премиер и британският премиер се срещнаха, те двамата за първи път видяха път към споразумение", обясни Туск.

"Получих обещаващи сигнали от ирландския премиер, че все още е възможно споразумение. Докато говорим, в Брюксел продължават преговорите на техническо ниво. Разбира се, няма гаранции за успех и времето на практика изтича. Но дори и най-малкият шанс трябва да бъде използван", подчерта председателят на Европейския съвет

Все още няма коментари

Още

Всеки пети пенсионер се пенсионира на над 66 г.

18.12.2019

ЯНА НИКОЛОВА

23945 35
КЕВР призна, че вдига цената на водата на сляпо

18.12.2019

МИЛА КИСЬОВА

7959 6
Страсбург осъди Норвегия за отнети деца

18.12.2019

18018 5

Влез или се регистрирай за да коментираш