Медия без
политическа реклама

Бойко Борисов е удостоен с 9-ти дан по таекуондо (видео, галерия)

25 Септ. 2019Обновена
Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов е удостоен с почетния девети дан по таекуондо, предаде „Фокус“ от Сеул. Това се случи по време на посещението му в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо „Кукион“, планирано в официалната му програма за визитата му в Република Южна Корея. За целта премиерът трябваше да счупи дъска, с което той се справи успешно.Той облече и традиционната дреха за таекуондо догок.

Удостояване с почетния девети дан по таекуондо в Световната централа KUKKIWON

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, September 25, 2019

Борисов благодари за високата чест и се обърна към младите хора в Южна Корея: В "България също имаме много добри състезатели и треньори", добави още премиерът. Той посочи още, че принципите на таекундото са особено важни, особено за младите хора. "Когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към слабите. Да използваш силата за мир, винаги да даваш още един шанс на противника, дисциплината, йерархията, да бъдеш критичен към себе си и снизходителен към другите, но най-вече да не се страхуваш от нищо".

С девети дан по таекуондо по-рано през тази година е бил удостоен и белгийският крал Филип, а през 2013 година пояс и диплома за почетен девети дан в бойното изкуство е получил и руският президент Владимир Путин. Със степента в спорта са отличени малко хора, които са основно политически личности.

Посещението на Борисов в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо започна с излъчването на кратък филм, представящ „Кукиоан,“ и с демонстрация на изкуството, като в края на изпълнението от участниците в изпълнението бяха опънати българският и южнокорейският флаг.

С премиера, освен придружаващите го министри, бе и бившият евродепутат Слави Бинев, който е шеф на европейската федерация по таекуондо.

Още по темата

ОЩЕ ОТ

2 години ДАНС следила как се дават подкупи на паркинг до НС

16 Апр. 2024

И БНБ призна, че еврото се отлага

18 Апр. 2024

Падна най-старият световен рекорд в леката атлетика

15 Апр. 2024

Анафора, епифора, епанафора: мелачката в 7 клас е безмилостна

15 Апр. 2024

Корупцията в България достигна нов връх

16 Апр. 2024