Медия без
политическа реклама

CAS намали наказанието на Неймар в Шампионската лига

18 Септ. 2019
ЕПА/БГНЕС
Неймар наблюдава с ръце на кръста как новото попълнение на ПСЖ Мауро Икарди дриблира с топката на последната тренировка на парижани преди днешното домакинство срещу "Реал".

Спортният арбитражен съд (CAS) намали наказанието на Неймар за Шампионската лига от три на два мача. Нападателят на "Пари Сен Жермен" бе санкциониран от УЕФА заради обиди по адрес на съдиите след мача с "Манчестър Юн" на 6 март, в който неговият тим отпадна след загуба с 1:3 заради дузпа в 94-тата минута. Неймар ще пропусне първите два мача на ПСЖ - срещу "Реал" (Мадрид) и "Галатасарай" и ще е на линия за третия срещу "Брюж" на 22 октомври. ПСЖ отнесе случая до CAS, след като УЕФА отхвърли жалбата.

ПСЖ всъщност ще е и без трите си звезди в атака за мача с "Реал" от група A на Шампионската лига днес. Килиан Мбапе е с контузия в слабините, а Единсон Кавани има травма в бедрото. Очаква се двамата да са готови за игра до края на седмицата. "Много съм тъжен, че няма да успея, но ще подкрепя отбора от трибуните", каза Мбапе. 

"Реал" също има проблеми с контузии, а под въпрос за мача са Марсело, Лука Модрич и Иско. Защитниците Серхио Рамос и Начо пък са наказани за натрупани картони. Треньорът Зинедин Зидан може да разчита само на трима здрави халфове - Тони Кроос, Каземиро и Хамес Родригес.

Още по темата