Медия без
политическа реклама

Български център е №1 по блокади на Евроволей `19

18 Септ. 2019
CEV
Светослав Гоцев (№5) и Цветан Соколов (№19) са скочили за двоен блок срещу Жулиан Линеел, завършил като топреализатор в мача между Франция и България с 18 т.

Светослав Гоцев е блокировач №1 след първите четири мача от груповата фаза на европейското първенство по волейбол във Франция, Словения, Белгия и Холандия. Центърът на българския национален отбор има 13 успешни блока в 10 изиграни гейма (средно по 1,3 на гейм), а втори и трети са Юрий Семенюк (Укр) с 12 блокади за 11 гейма (по 1,09 на гейм) и Сярхей Бусел (Блрс) с 11 за 16 гейма (по 0,69).

Миналата вечер Гоцев се появи като резерва и игра само в третия гейм при загубата на "лъвовете" с 0:3 (-19, -21, -14) срещу домакина на група А Франция. Въпреки това централният блокировач успя да спре цели 4 атаки на "петлите", с което именно оглави индивидуалната класация на своя пост.

"Тимът на Франция игра наистина феноменално - коментира Гоцев пред БНР. - Страхотен волейбол, силен сервис... Просто ни биха с този сервис. Оттам насетне за нас бе много трудно да играем какъвто и да е волейбол и да се противопоставим. Поздравления за съперника."

Късно снощи тимът на България (3-1, 9 т.) трябваше да изиграе последния си мач от групата срещу Италия (3-0, 9 т.), което се явяваше предварителен сблъсък за второто място. Лидер в потока бе Франция (4-0, 12 т.), чийто състав във финалния ден от груповата фаза днес ще излезе срещу "скуадра адзура". Фаворит за четвъртото място, даващо право на участие в 1/8-финалите, е отборът на Португалия (1-3, 3 т.), който вчера би Гърция (1-4, 3 т.) и днес излиза срещу Румъния (0-4, 0 т.).

Още по темата