Медия без
политическа реклама

Сестри Стоеви започват срещу тайландки на турнир за $1 млн.

17 Септ. 2019
Фейсбук

Европейските шампионки сред женските двойки по бадминтон за 2018 г. Габриела и Стефани Стоеви (№11 в световната ранглиста) ще играят срещу 10-ите в света тайландки Джонголфан Кититаракул и Равинда Праджонгджай на старта на Откритото първенство на Китай в Чънджоу. То е от категория World Tour Super 1000 и е с награден фонд $1 млн. Двубоят е днес, а преди него балансът е в полза на азиатките - 2:1 победи.

Стоеви са заявили след това още един силен турнир в Азия - Откритото първенство на Корея в Инчеон (World Tour Super 500, $400 000) от 24 септември. Там пък жребият ги противопостави на старта срещу 74-тите в света тайванки Чън Чи Я и Ли Чин Чън, с които не са играли официален мач досега. 

Стоеви заминаха за Китай веднага след като спечелиха в събота финала на турнира в Льовен (Бел, $25 000). Те се наложиха с 2:0 (16, 15) над канадките Рейчъл Хондерич и Кристен Цай. Това е втора турнирна титла през 2019 г. за сестрите от Хасково. Предишната беше в Мадрид през юни, малко след като Стефани и Габриела обявиха помпозно, че няма да играят повече за България. След това те промениха решението си и участваха на световното първенство в Базел (Швейц), на което достигнаха до III кръг.

Още по темата