facebook
twitter

Култура

Военният театър отваря широко врати

Това ще стане в Деня на София
382
 Снимки: Театърът

17 септември, вторник


 


Точно в 10 часа във вторник Театър "Българска армия" започва празнуването на Деня на отворените врати, съобщи ръководството му.  По този начин театърът слага начало на новия си сезон. Столичани и гости на столицата ще могат да надникнат в "кухнята" на постановките. От сутринта актьори от трупата ще посрещат посетителите на входа на "Раковски" 98 с чаша  кафе и ще ги поведат на една разходка из театралните потайности. Ще могат да се видят репетиционните зали, гримьорните, перукерните, ателиетата, фоайетата с култови плакати, както и звукозаписното студио на певеца Дони. Всички гости на театъра ще могат не само да разглеждат театралните костюми и експонати от емблематични спектакли, но и да ги облекат и да се снимат с арсенал от сценични оръжия - саби, мечове, пистолети, автомати и картечници. 
Още в тазгодишното издание на Деня на отворените врати ще бъде открехната завесата и там, където се ражда едно представление. В предиобедните часове всички приятели и гости на театъра ще имат уникалния шанс да бъдат свидетели на репетиционния процес, в който доайенът сред режисьорите Красимир Спасов работи с актьорите по пиесата на Майк Бартлет "Любов, любов, любов". 
Отново на Камерна сцена "Миракъл" всички приятели и почитатели на театралното изкуство ще могат да се срещнат с любимите актьори Стефка Янорова, Иван Налбантов, Веселин Ранков, Стойко Пеев, Дони и Нети и Иван Радоев в "10 минути с..." - откровен разговор за професията, сцената, любовта... и още нещо.
По традиция в Деня на отворените врати само няколко часа преди да се вдигне завесата за първия спектакъл за сезона, всички посетители могат да проследят и неговата възстановителна репетиция. В 15:00 часа на Голяма сцена  пък актьорите от хитовата комедия "Арсеник и стари дантели" ще започнат своята репетиция.
Това е и последният ден, в който могат да се купят билети за представленията през следващите два месеца и половина само за 10 лева, напомнят от театъра. 

Все още няма коментари

Още

„Сцена на кръстопът“ се открива за пръв път без Стефан Данаилов
36-ата "Аполония" посреща над 30 събития на открито в Созопол

30.08.2020

588
Почина театралният доайен проф. Димитрина Гюрова

10.08.2020

400

Влез или се регистрирай за да коментираш