facebook
twitter

Спорт

Полиграфът се оказа честа практика в българските клубове

"Ботев" (Пд) наема преводачи, за да могат и чужденците да преминат през детектора на лъжата
189

Интересни подробности изникнаха покрай внезапната заповед за преминаване на футболистите на "Ботев" (Пд) през детектор на лъжата. Според "Пловдив Дерби" част от играчите са обяснили, че са преминавали през подобна процедура и в други български клубове и това не е новост за тях. До момента се знаеше, че през полиграф в българския футбол са преминали единствено играчи и треньори на "Черно море" - през май т.г. заради съмнение за симулативна игра в един от шампионатните мачове. Тогава заради резултатите от теста бяха освободени петима футболисти.

В момента в състава на пловдивчани няма нито един от игралите в "Черно море" през миналия сезон, което означава, че практиката с полиграфа се прилага и в други български клубове, макар това да не се е разгласявало към момента.

Сега искането за явяване пред "детектор на лъжата" е от страна на собственика на "Ботев" (Пд) Георги Самуилов, като обяснението било, че това е един от методите за доказване на лоялност, използвана и при останалите му служители. По неофициална информация повечето футболисти на "Ботев" вече са преминали тестовете и резултатите им не дават основания за съмнения. Сред последните, които трябваше да се явят, бяха чужденците, тъй като преди това трябваше да им се намери преводач. През миналата седмица и част от треньорите от детско-юношеската школа на пловдивския клуб също са минали през детектора.

Резултатите са допринесли за запазването на добрата атмосфера в "Ботев" преди съботното домакинство срещу "ЦСКА-София". Най-хубавата новина за треньора Желко Петрович е, че ключовият му халф Тодор Неделев вече е възстановен от травма и ще играе в мача. Под въпрос още са Антонио Вутов и Димитър Пиргов.

Интересът към билетите от страна на феновете на "Ботев" е голям и се очаква те да бъдат изкупени до петък. Входът за централната трибуна е по 10 лв., а за трибуна "Юг" - по 8 лв. и 3 лв. за ученици.

 

Все още няма коментари

Още

"Лудогорец" реши да не иска още пари от Домусчиеви

04.04.2020

76
Футболът ни ще учуди Европа с... глупост
Държавата чака от "ЦСКА-София" 32,3 млн. лв. за смесеното АД

02.04.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

1949 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

×