Quantcast
Десислава Иванчева: Сценарият за преврата е кална историйка, родена от болен мозък | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Десислава Иванчева: Сценарият за преврата е кална историйка, родена от болен мозък

Бившият кмет на "Младост" заяви, че разпространените чатове са от фалшив профил и целят да я компрометират преди изборите
22325
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Поредният простичък елементарен сценарий – неудобни хора, борещи се със статуквото, събрани в една кална историйка, родена от болен мозък, пусната един час преди голям протест". Така бившият кмет на "Младост" и кандидат за кмет на София Десислава Иванчева определи сигнала за организиране на държавен преврат, в който беше замесено нейното име.

Сигналът беше внесен в прокуратурата от Йордан Йорданов Бонев, син на Венцислав Ангелов - Чикагото. Бонев стана известен през 2014-а година, като сподвижник на Бисер Миланов-Петното. 

„Моите наблюдения са, че Десислава Иванчева е взела 75 000 лв. Тя създава илюзия, че няма пари. Изведнъж стана диктатор. Иванчева и Георги Георгиев са по-фрапиращи случаи от Бисер Миланов. Очаквам удар от тях”, заяви пред "Нова тв" Бонев, който в сигнала си твърди, че сред организаторите е и родният му баща.

"Сигналът срещу мен, че участвам в преврат срещу правителството и главния прокурор, е фалшив и цели да ме компрометира преди старта на предизборната кампания", реагира Иванчева вчера. Тя обяви, че ще търси правата си пред компетентните институции. И отправи остри критики към медиите, че не са проверили разпространяваната от Бонев информация: "Как никой не забеляза, че този човек е направил елементарен гаф със скрийншотите, като е писал от фалшив профил – моят профил е с двойно „SS" – DeSSislava Ivancheva, неговият – DeSislava Ivancheva".

В писмото на Бонев, разпратено до определени медии, се заявява, че имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се осуети номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. И се твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и бившия шеф на КТБ Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение "Боец", "БиволЪ" и др.
"Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. "гражданско движение" "БОЕЦ” , "разследващата” медия Бивол и „Да, България”, пише Бонев.

Той прилага екранни снимки на чатове, които, според него са, между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов-Чикагото.

Още

Открита е черната кутия на разбилия се край Безмер Су-25

29.09.2022

Обновена

2140
Румъния се откъсва от България в борбата с корупцията

27.09.2022

5143
Съдът оправда бивша шефка във ВМА по дело за над 7 млн. лева

26.09.2022

4541