Медия без
политическа реклама

Белгия е вече само на 2 точки от Евро 2020

11 Септ. 2019
ЕПА/БГНЕС
Нападателят на "Интер" Ромелу Лукаку отпразнува гола си срещу Шотландия с капитана на националния тим на Белгия Кевин де Бройне (вдясно), който подаде за това попадение, както и за следващите два, а след това и сам се разписа при разгромната победа с 4:0 над Шотландия в Глазгоу.

Белгия спечели шестия си пореден мач в квалификациите за Евро 2020 - 4:0 над Шотландия като гост. Играчите на Роберто Мартинес вече имат 18 точки в група I и се нуждаят от 2 точки в оставащите 4 мача, за да си осигурят място на европейското. Белгия е с голова разлика 19:1 до момента. Кевин де Бройне бе с основна заслуга за успеха срещу Шотландия (3 асистенции за 23 минути плюс гол). "Де Бройне е най-добрият плеймейкър в света", обяви Мартинес.

Германия пък излезе начело в група C след успех с 2:0 като гост на Северна Ирландия. Играчите на Бундестима отправиха 20 удара към вратата срещу едва 5 за домакините, които държаха първото място преди мача. Двата тима вече са с по 12 точки, а Холандия е с 9 след победата с 4:0 срещу Естония, но е с мач по-малко. Точни в Белфаст бяха Марсел Халстенберг и Серж Гнабри, като Германия постигна трета поредна победа като гост за първи път от 2015 г. 

"Бяхме под напрежение, защото бяхме длъжни да спечелим. Не влязохме добре, а те бяха смели и ни атакуваха. През второто полувреме бяхме по-добри", заяви треньорът на Германия Йоахим Льов.

Още по темата