Медия без
политическа реклама

Спортни вести

11 Септ. 2019
CEV

България

прогресира с една позиция и заема 7-о място в ранглистата на европейската конфедерация по волейбол (CEV) за жени. Класацията беше обновена след шампионата на Стария континент, в който националките се наредиха 8-и в крайното класиране. Лидер е новият стар европейски шампион Сърбия, следван от Италия, Холандия и Турция. В Топ 10 са още №5 Русия, №6 Германия, №8 Полша, №9 Белгия и №10 Хърватия.

 

Волейболните

"Виктория Волей" (Пд) и "Левски" (Сф) постигнаха договорка за преотстъпването на още двама състезатели. Това са юношеският национал Самуил Вълчинов и Дамян Огнянов, които ще играят за "сините" и през новия сезон в Суперлигата. И двамата са родени през 2001 г. По-рано през трансферния прозорец двата клуба се разбраха за други двама състезатели - Трифон Лапков и Владимир Гърков, и така през новото първенство общо четирима състезатели на пловдивчани ще играят за столичани.

 

Бронзов медал

спечели Борис Георгиев в кат. до 100 кг на турнира за Европейската купа по джудо в Братислава (Слвк). Българският състезател започна с победа с ипон над представителя Пол Девос (Фр), но след загуби от представител на Полша и трябваше да премине през репешажи, за да стигне до мач за третото място. В двете си репешажни битки Георгиев победи с ипон първо Валентин Раду (Рум), а после и Бекарис Садуакас (Лит). В схватката за бронза нашият отново постигна ипон - срещу Доминик Майовски (Пол).