Медия без
политическа реклама

Татяна Дончева за Иван Гешев: "Нагоре лази, надолу гази"

Човекът е възпитаник на полицейската школа, ходи с пищов на кръста и в екшъни непрестанно, обяви още тя

28 Авг. 2019
Снимка: Архив

Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев има професионална кариера и образование, които го формират като човек с йерархичен полицейски манталитет, което означава "Нагоре лази, надолу гази". Това обяви в интервю пред Би Ти Ви Татяна Дончева, председател на "Движение 21" като коментар за единствения номиниран за поста Иван Гешев.

"Човекът е възпитаник на полицейската школа, ходи с пищов на кръста и в екшъни е непрестанно. Как си представяте, че по различен начин той ще се държи, ако го направите главен прокурор?! Не, той ще се държи по същия начин, но още по-безконтролно ... Ако още плащаме акциите на Цветанов и още не сме ги изплатили, тепърва ще започват незаконните арести, които ще са дело на Гешев, които ще трябва да плащаме заради Гешев", каза още Дончева.

Пиарската кампания за тази номинация няма нищо общо с това да се подбере подходящия човек за пост.  Забележете, че цялата прокурорска гилдия беше заставена да подписва.  „Мислите ли, че някой ще си ритне трудовата книжка?“, попита Татяна Дончева.

Прокуратурата изпълнява провокации срещу кметове, посочени от ГЕРБ. Това което се прави като публичност на администрацията е поръчково. Това което се прави срещу Иван Костов не е по различно. Той е почти в пенсия, пише неща за прехода, ако искате ги четете, ако не искате, не ги четете.

Според нея реформата в прокуратурата е необходима. „Но реформата трябва да се прави от позицията на законодателната власт, от позицията на партиите, от президентската институция“, добави тя. 

 

 

 

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?