Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" с грешна стъпка преди дербито с "Левски" (видео)

"Червените" завършиха 1:1 с "Дунав" в Русе

25 Авг. 2019
СПОРТАЛ
Нападателят на "ЦСКА-София" Евандро току що е пропуснал поредно положение пред вратата на "Дунав".

"ЦСКА-София" не успя да победи "Дунав" при гостуването си в Русе и двубоят от VII кръг на първенството завърши 1:1. Домакините бяха избрали дефанзивна стратегия срещу един от най-силните отбори у нас и стратегията на треньора Людмил Киров се оказа сполучлива.

Русенци всъщност вкараха гол от единствения си точен удар във вратата. В 41-ата мин. Стефан Христов откри резултата след грешка на португалеца Тиаго Родригес. Подобно на домакинството с "Етър" (2:2) той тръгна да финтира съперник близо до собствената врата и топката му бе отнета.

Футболистите на "ЦСКА-София" от своя страна отново се надпреварваха да пропускат. Отличи се обаче и вратарят на "Дунав" Благой Макенджиев, който спаси удари на Али Соу и Петър Занев. Жанио Бикел и Кристиян Малинов пък не улучиха вратата. Голмайсторът на отбора до момента през сезона Евандро все пак изравни в 68-ата мин. след асистенция на Кристиян Малинов.

След края треньорът на "ЦСКА-София" Люпко Петрович бе разочарован от играта на отбора, но бе категоричен, че не смята да връща извадените от състава Николай Бодуров и Рубен Пинто. "През първото полувреме играхме добре. Имахме контрол върху играта. През 80% от времето владеехме топката, но не успяхме да вкараме гол. Не знам защо се получи така да ни вкарат гол от едно положение. Следващият път просто трябва да се опитаме да вкараме гол. През второто полувреме опитахме всичко, за да победим, но не успяхме. Не знам какво да кажа. Не мога да повярвам, защо се получи така... Не знам дали е подценяване от наша страна... Никога не бих върнал Рубен Пинто и Бодуров в отбора, ако зависи от мен. Не искам да говорим по този въпрос повече", заяви Петрович пред "Диема спорт".

Дербито "ЦСКА-София" - "Левски" е другата неделя (1 септември) от 17.45 ч. на ст. "Васил Левски".

 

Дунав - ЦСКА 1:1 /репортаж/

 

Още по темата