Медия без
политическа реклама

Кирилов и Рашидов ще мислят закони срещу фалшивите новини

20 Авг. 2019
МП

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и шефът на парламентарната културна комисия Вежди Рашидов искат да бъде изграден единен европейски стандарт за борба с трафика на културни ценности, с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти, както и с фалшивите новини. Това е резултатът от днешната им работна среща, става ясно от съобщение на правосъдното министерство.

Единният европейски стандарт трябва да намери отражение в националното ни законодателство. "За обсъждането на бъдещите законови промени ще бъде привлечен широк експертен състав, включващ представители на МВР, прокуратурата и Министерството на правосъдието", гласи още съобщението. Подробности не се разкриват.

Кирилов и Рашидов обсъдили "задълбочаването на сътрудничеството между законодателната и изпълнителната власт в борбата с нелегалния трафик на културни ценности, с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти и с "фалшивите новини", допълват от МП.

"Засилването на сътрудничеството между европейските страни в борбата с трафика на ценности, фалшификатите и фалшивите новини е много важно, защото този проблем засяга сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни инициативи, за изработването  на които трябва се направят работни групи. Свидетел съм, че Европа все повече се тревожи и от проблема с фалшивите новини, затова тази тема ще става все по-актуална за всички страни членки", казал Рашидов.

 

Още по темата