facebook
twitter

Чужбина

Властите в Хонконг искат да успокоят недоволните с 2.5 млрд. долара

307
 ЕПА/БГНЕС
Десетки хиляди се стекоха на митинга, организиран от продемократичното движение "Граждански фронт за правата на човека" в Хонконг.

Правителството на Хонконг обяви пакет от мерки за стимулиране на икономиката и социална помощ за населението на обща сума от 19.1 милиарда хонконгски долара (близо 2.5 милиарда щатски долара). Става дума за намаляване на данъчната тежест, изплащане на субсидии за ученици в размер на 2 хиляди хонконгски долара (319 долара) за всяко дете, субсидии за електричество за всяко семейство от 2000 хиляди хонконгски долара (255 щатски долара), помощи за бедните, пенсионерите, представителите на малкия и средния бизнес и редица икономически отрасли. Мерките бяха обявени в разгара на общественото недоволство срещу управляващите, макар че секретарят по финансовите въпроси на специалния административен район Пол Чан призова да не се обвързва тази програма със сегашната остра вътрешнополитическа криза и с протестите на населението. 

Вчера хиляди се събраха на пореден протест за последните 11 седмици срещу опитите на управляващите да прокарат закон за екстрадиране на заподозрени в континенталната част на страната. Властите не разрешиха марш през града и позволиха само демонстрация в парк "Виктория".

Все още няма коментари

Още

Поне 6 страни от ЕС гледат притеснено към България заради COVID-19

08.07.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4029 5
Европарламентът ще гласува окончателно пакета "Мобилност"

08.07.2020

251 2
Остава карантината за влизащите от Великобритания, Швеция и Португалия

07.07.2020

Обновена

3648 32

Влез или се регистрирай за да коментираш

×