Медия без
политическа реклама

Григор Димитров остана без треньор в Синсинати

Тенисист №1 на България се спуска към ръба на Топ 80 в световната ранглиста

15 Авг. 2019
TWITTER

За втора поредна седмица най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в I кръг на турнир от сериите "Мастърс" след загуба срещу Стан Вавринка (Швейц). След като отстъпи в два сета (4:6, 4:6) на старта в Монреал (Кан), сега първата ни ракета (№74 в света) поведе с 1-0 в Синсинати (САЩ), но допусна обрат със 7:5, 4:6, 6:7 (4). 28-годишният хасковлия беше на път да предотврати негативната развръзка по сензационен начин, успявайки да спаси два мачбола и да навакса изоставане от два пробива в третата част, но в крайна сметка след два часа и половина битка отново се оказа от губещата страна.

Впечатление направи, че в ложата на българина на централния корт ги нямаше нито треньора му Радек Щепанек, нито ментора Андре Агаси. Там бяха само физиотерапевтът на Григор - Кейси Кордиал, и холивудската продуцентка Джесика Стайндорф. По ирония на съдбата треньор на Вавринка пък е бившият наставник на Григор Даниел Валверду, който очевидно отново беше подготвил добре своя нов възпитаник за двубоя.

"Това, че спечелих последните няколко двубоя между нас, ми помогна малко. Преди тази серия обаче той ме побеждаваше повече - заяви 33-годишният швейцарец, за когото това беше пета поредна победа срещу Димитров и седма от общо 11 мача. - Знаех, че мога да очаквам тежък двубой. Това е първи кръг и няма как да играеш най-добрия си тенис, но е важно да не спираш да се бориш. Доволен съм от победата."

Във II кръг Стан Вавринка ще срещне квалификанта Андрей Рубльов (Рус), който елиминира поставения под №15 Николоз Басилашвили (Груз) с 6:7 (4), 6:4, 6:2.

За Григор Димитров поредното ранно поражение означава, че от следващия понеделник той ще отстъпи с още поне четири позиции в световната ранглиста – до №78. Има теоретична възможност българинът да бъде изпреварен и от Стив Джонсън (САЩ) и да слезе до 79-о място. Във всеки случай това ще бъде най-ниското класиране на бившия №3 в света след 28 май 2012 г. Тогава все още пробиващият в елита талант беше 87-и.

Още по темата