Медия без
политическа реклама

Мутри потрошиха столично заведение (видео)

Полицията е арестувала поръчителя на атаката в столично заведение от вчера вечерта. Става въпрос за съдружник на собственика на "Бесо", съобщи шефът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев. Според него двамата са съдружници в строителна фирма и са имали неуредени отношения. Според Хаджиев мутрите, които потрошиха заведението, ще бъдат задържани до края на деня.

Държавата няма да допусне да се завърнат едни отминали времена, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред медиите в Министерския съвет във връзка със снощния вандализъм посред бял ден в столицата. "През 2019 г. такова нещо е недопустимо", обобщи той.

Полицията се е самосезирала по медийни публикации да установи извършителите на вандалските действия в столично заведение снощи, съобщи Ивайло Иванов. По думите му никой не е подавал сигнал за случилото се в заведението. Лично той е запознал със ситуацията премиера и главния прокурор, след което премиерът е разпоредил да се предприемат всички действия, за да се установят причините за извършване на това.

Към момента са установени трима от общо шестимата души, чупили обзавеждането на заведението, задържан е един от тях, както е задържан и един от собствениците на заведението. До края на деня ще има повдигнати обвинения, обясни още главният секретар.

След първоначалните действия Ивайло Иванов е докладвал на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров. "И поръчителите и извършителите ще понесат своите последствия", категоричен беше главният секретар на МВР.  

Вчера, около 18 часа, група мъже нахълта в популярното заведение "Бесо" на бул. "Тодор Каблешков" и започнава да блъска и чупи маси. Пред очите на посетителите те са забили нож в една от масите, разпорвали са столове и са отправяли заплахи към собственика на заведението.

Мутрите са крещели: "Шефът на заведението да се обади на когото трябва, за да се разберат".

"Полицията и прокуратурата не могат да се месят в такива финансови и бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден и трябва да ви кажа, че ние от вечерта работим активно. В момента колегите извъшват оперативно-издирвателни мероприятия, заедно с колегите от Главната дирекция. Така или иначе, аз съм убеден, че извършителите на това нападение ще бъдат установени и задържани", каза ст.комисар Хаджиев.

Той добави, че при атаката вчера не е бил подаден сигнал на спешния телефон 112. Собственикът на потрошеното заведение трябваше да коментира пред bTV, но все още се намирал в СДВР и затова няма коментар от него.