facebook
twitter

Горещи новини

МОН събира заявки от училищата за е-дневници до 3 септемрви

592
Илияна Кирилова

МОН ще финансира всички училища в страната, които желаят да ползват електронни дневници през новата учебна година, съобщиха от просветното министерство. За специализирания софтуер Министерството на образованието и науката (МОН) е заложило близо 2 милиона лева по национална програма „Информационни и комуникационни технологии“. Училищата могат да изберат свободно доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник до 3 септември 2019 г., като средствата, които ще получат, ще бъдат диференцирани спрямо броя на учениците им.

Електронните дневници следва да бъдат достъпни през стандартните браузъри и да функционират през мобилни устройства. Те трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация – оценки, отсъствия, съобщения от учители и др., посочват от МОН. Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на обобщена информация за работата в клас на учениците, постиженията им по даден предмет, активността и инициативността им, отношенията със съученици им и др. Тази информация ще могат да достъпват и заинтересовани учители, педагогически съветници или психолози, които работят с някои от децата.

По националната програма са предвидени средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборуване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално обучение. Кандидатстването за тях, както и заявяването на средствата за електронни дневници ще става през онлайн платформата на националните програми: https://np.mon.bg/.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Училища въвеждат нов учебен предмет - "Изкуствен интелект"
МОН започна голямо допитване за новите учебни програми
5 неудобни въпроса за задължителната градина за 4-годишните

Коментари

редник

  (МОН) е заложило близо 2 милиона лева по национална програма „Информационни и комуникационни технологии“. 

 

Ako не греша, имаме  останали около 2400 училища - та колко биха стрували старите книжни дневници?...

Влез или се регистрирай за да коментираш