facebook
twitter

Спорт

Германия направи първите общи национални първенства

240
 Тагесшпигел
25-годишната Малайка Михамбо, родена в Хайделберг, се е прицелила в своя първи медал от световно първенство, след като излезе начело в ранглистата за 2019 г.

Германия продължи традицията, започнала през 2018 г., и проведе първите общи национални шампионати по 10 спорта. През миналото лято Берлин заедно с шотландските градове Глазгоу и Единбург бяха домакини на първите едновременно провеждащи се европейски първенства по лека атлетика, водни спортове, колоездене (писта, шосе, маунтинбайк и BMX), голф, гимнастика, гребане и триатлон. В този формат шампионатите ще са на всеки 4 години, но германците взеха доброто от тази инициатива - най-вече пестенето на средства при провеждането на повече състезания по едно и също време.

И през първата седмица на август бе кулминацията на индивидуалниге спортове в Германия, която донесе много радост на берлинската публика. В резултат бяха излъчени федералните първенци по лека атлетика, гимнастика, бокс, водни спортове, кану-каяк, модерен петобой, триатлон, колоездене (на писта и BMX) и стрелба с лък.

Кулминацията бе при лекоатлетите, които определиха и състава за световното първенство в Доха през октомври. Отново имаше празнична атмосфера на Олимпийския стадион в Берлин с рекордни 65 000 зрители по трибуните. На историческата синя писта, поставена за световното през 2009 г., имаше някои много силни резултати. Най-вече 7.16 м в скока на дължина (жени) на европейската шампионка Малайка Михамбо - постижение №1 в световната ранглиста за годината. Михамбо впрочем участва и в спринта на 100 метра и се класира трета с 11.21 сек. За отбелязване са също 87.07 м на копиехвърляча Андреас Хофман и 14.26.76 мин. на 5000 м (жени) на Костанце Клостерхафен.

В гимнастиката зала "Макс Шмелинг" също бе пълна в двата дни с по 8500 зрители. Там източният треньор на бундестима Андреас Хирш търси трескаво (заради новите правила) 5 момчета, можещи да играят силно и на шестте уреда. Засега ветеранът Марсел Нгуен и талантливият Андреас Тоба (победител в многобоя) остават постоянните козове, плюс берлинските таланти Карим Рида (19 г.) и Филип Хердер.

Все още няма коментари

Още

Подготовка за "Деня Х" в Германия е осуетена. Засега!
Дуплантис счупи рекорда на Бубка по овчарски скок на открито

18.09.2020

Обновена

3082 10
Бившият шеф на IAAF бе осъден в Париж на 4 г. заради руския допинг

16.09.2020

Обновена

1169 6

Влез или се регистрирай за да коментираш