Медия без
политическа реклама

Мартин Скорсезе отново се събира с Де Ниро

02 Авг. 2019
снимка: Netflix
Кадър от предстоящия "Ирландецът".

Режисьорът Мартин Скорсезе се сети за любимеца си Робърт де Ниро, с когото бe заснел 8 филма между 1970 и 1995 г. Ветеранът ще играе главни роли както във вече готовия "Ирландецът", който ще открие 57-ия филмов фестивал в Ню Йорк на 27 септември, така и в предстоящия проект на Скорсезе Killers of the Flower Moon.

Криминалната драма "Ирландецът" е дългогодишен проект мечта за режисьора. Филмът разчита на съвременните специални ефекти за "подмладяване" на звездите Ал Пачино и Робърт де Ниро. Актьорският състав включва още двама дългогодишни сътрудници на режисьора - Джо Пеши и Харви Кайтел, а също и Боби Кававале, Ана Пакуин и Рей Романо. "Ирландецът" е продукция на "Нетфликс", които инвестират в нея 160 млн. долара, и една от основните им надежди за предстоящите "Оскари". 

Сценарият е създаден от носителя на "Оскар" Стивън Зейлиън по романа на Чарлз Бранд "Чух, че боядисвате къщи" и проследява отношенията между профсъюзния лидер и наемен убиец Франк Шийрън (Де Ниро) и Джими Хофа (Пачино), който изчезва през 1975 г. при мистериозни обстоятелства. Филмът ще бъде показан в избрани кина от "Нетфликс" по-късно тази есен. Имаше много дебати за това колко широко разпространение ще има филмът, бидейки тв продукция. Съобщава се, че Скорсезе иска той да бъде прожектиран във възможно най-много киносалони.

След "Казино" в средата на 90-те виртуозът на гангстерския филм беше позагърбил фаворита си Де Ниро за сметка на новия си любимец Леонардо ди Каприо. Двамата се събраха за пръв път под диригентската палка на Скорсезе през 2015 г. в късометражния The Audution и отново ще се срещнат на снимачната площадка на Killers of the Flower Moon, за който 76-годишният режисьор вече избира снимачни локации в Оклахома. Проектът ще бъде подкрепен от "Парамаунт", а сценарият е по истинска история, описана от Дейвид Гран в бестселъра Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI. 

В началото на ХХ век най-богатият народ на света (на глава от населението) е индианското племе осейдж в Оклахома. След като в земите им е открит нефт, те започват да се возят на луксозни автомобили, да строят имения и да изпращат децата си да учат в Европа. Внезапно един след друг започват да умират, а семейството на една жена - Моли Бъркхарт, става основна мишена. Когато смъртните случаи достигат 24, наскоро създаденото ФБР се заема със случая и младият му директор Дж. Едгар Хувър се обръща за помощ към бивш тексаски рейнджър.

Скорсезе е успял да се срещне с вожда на индианското племе осейдж на име Джефри Стоящата мечка и според репортажа на Tulsa World му е споделил, че Робърт де Ниро ще се присъедини към актьорския екип в ролята на Уилям Хейл - краваря, осъден за убийствата. Все още не е съобщено коя роля ще изпълни Лео в шестия си филм под режисурата на Скорсезе, но не е изключено той да влезе в ролята на младия Хувър (това вече му се е случвало в J. Edgar на Клинт Истуд). 

 

СРЕЩИ
Де Ниро и Ди Каприо са си партнирали на екрана два пъти - в "Животът на момчето" (1993) и "Стаята на Марвин" (1996 г.).

Още по темата