Quantcast
"ТАД груп" опитвала дестабилизация чрез поливната система на НС (видео) | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

"ТАД груп" опитвала дестабилизация чрез поливната система на НС (видео)

Пръскачките не могат да се пренастройват дистанционно, казаха от "Паркове и градини"
10414
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Прокурор Евгения Станкова (вляво)

"Поискали сме делото за мярката за неотклонение срещу шефа на „ТАД Груп” Иван Тодоров да бъде разгледано при закрити врати. Касае се за данни, свързани с националната сигурност на България." Това заяви преди заседанието на съда наблюдаващият прокурор Евгения Станкова, завеждащ отдел „Антитероризъм“ в Специализираната прокуратура.

„Собственикът на „ТАД Груп” не е съдействал по никакъв начин на разследването, не е предоставил паролите, с които да се разшифроват компютърните конфигурации, които са конфискувани при обиските. Иззети са множество компютърни конфигурации, мобилни телефони, сървъри. Събраните доказателства могат да бъдат анализирани и са отразени в съответни експертни справки. Свидетели дават показания, че целенасочено са избирани фирми, чиито данни да бъдат копирани”, каза още Станкова.

Освен за НАП прокурорката разказа и за друга хакерска атака на групата.   Според Станкова е било осъществено и посегателство върху сървъра на поливните системи, които са пред Народното събрание. "Имало е желание при преминаване на гости на парламента, да се задейства поливната система, която да създаде затруднения, суматоха и да дестабилизира политическата система", поясни тя.

Поливните системи се пускат автоматично, като предварително са настроени в колко часа да се включат и да започнат да поливат. Ако искате дистанционно да промените часа на включване или силата на струята – това не е възможно все още. Това обясняват за "Дневник" от общинската дирекция "Паркове и градини".

"Трябва да се отиде на място и конкретният поливен кръг, така наричаме отделна поливна система, се настройва ръчно. В Борисовата градина има заложена опция да може да се управлява дистанционно поливната система, но трябва да се купят допълнителни устройства. По финансови причини засега не са купени", добавиха още оттам.

"Поливните системи в София се управляват от нас или от фирми, които са ангажирани за това. Когато трябва да се пренастрои дадена поливна система, каквато е около Националния дворец на културата, са нужни понякога 10 дни. Служители ходят и ръчно, клапан по клапан, пренастройват поливките", обясняват от "Паркове и градини".

Прокурорката каза, че са разпитани служители на НАП и е станало ясно, че са копирани данните на над 5,1 млн. граждани – ЕГН, комбинации от цифри, регистрационни номера на автомобили и др. Тези данни са били копирани и предоставяни на различни сайтове от лицата, които са обвинени в съучастие”, добави Станкова.

От нейните думи стана ясно, че 2 седмици преди да се разбере за хакерската атака, данни от НАП са предоставени на сайта "Биволъ".

„Има данни за скрит чат между един от обвинените и един от собствениците на "Биволъ". Копираните данни са били предоставени на собственика на сайта”, заяви прокурорката.

„От разпитите на служителите на „ТАД Груп” става ясно, че са търсени избирателно фирми, т.е. има определена насоченост към фирмите, чиито данни да бъдат копирани. Целта на цялата тази дейност е била да бъде създадена някаква социална нестабилност. Това е насочено срещу действащата в момента политическа система. Установи се, че това е дейност, насочена срещу населението, да се всее нестабилност, да се дестабилизира политическата обстановка в страната. Налице е и разстройване дейността на НАП. Всички служители в агенцията са изключително притеснени. Към тях са насочени изключително много жалби и заявки. Дейността на НАП е изключително затруднена към момента. Въпросните данни, източени от НАП, са излезли извън пределите на страната. Имаме доказателства, че изтеклите данни са разпращани и до Би Би Си и "Ройтерс". Създава се заплаха и за националната сигурност", каза още спецпрокурорът.

 

64

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Брюксел разреши COVID-компенсациите за затворените фирми

20.01.2021

МИЛА КИСЬОВА

422
Фалшиви мейли от името на НАП точат банкови сметки

07.01.2021

ЙОАНА ПЕТРОВА

1724 2
Бюрокрация блокира и новите COVID-помощи за затворени бизнеси

05.01.2021

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

855

Коментари

Страници

Предводител на ...

Според нея е е било осъществено и посегателство върху сървъра на поливните системи, които са пред Народното събрание. "Имало е желание при преминаване на гости на парламента, да се задейства поливната система, която да създаде затруднения", поясни тя.

 Баси. Съсипаха държавата. Некой сигурно е хакнал и автоматите за билети в метрото да пускат вместо билети визитки на Биволъ.

last

След поливната система са хакнали и личните унитази на управляващи ... Затова мирише така...

bay Dragan

 "Масиви от НАП били предоставяни и на Би Би Си и "Ройтерс", целта била да се дестабилизира политическата обстановка в България"

А защо от името на руски хакер

Han

Масиви от НАП били предоставяни и на Би Би Си и "Ройтерс"

С агенция Ройтерс шега не бива.

 

Справка:

https://www.youtube.com/watch?v=A_AE9cMw_qc&feature=youtu.be&t=101

volog2

“Това е насочено срещу действащата в момента политическа система.”

въх, това престъпление ли? Или търсенете с ЕГНто на Жажаров, Борисов и Пеевски? Те ли са системата

Сталкер

Доживяхме даването на данни на BBC отново да се счита за дестабилизиране на държавата и противонародна дейност! Ама щом BBC отново (не ,не за втори, за ТРЕТИ път) е станала вражеска радиостанция кажете го бе, да се знае...

 

ArcheoBG

Кражбата и разпространението на лични данни е престъпление без значение, кои точно ги е получил.

keen_

ArcheoBG, прокурорката ти разказва виц, ти що не се смееш бе!

аман бе

Ами след като "Свободна Европа" така подло, в гръб ....

ArcheoBG

Тодоров да почва да пее

kaily
снимка на kaily

в междуушието жица ли само дрънчи?

ArcheoBG

Може и някои бръмбар да ти е кацнал  на жицата, но по-добре отиди се прегледай.

аман бе

Това ли?

https://www.youtube.com/watch?v=tdDbUemC-ss

Stern

Създава се заплаха и за националната сигурност", каза още спецпрокурорът.

Чекай сега, нали същата тази прокуратура пусна момчето без обвинения защото НАП не било критична инфраструктура, ерго източените данни не заплашват нито националната, нито коя да е било сигурност. А и от НАП потвърдиха, че данните са стари, разпокъсани, маловажни.

Кога стана толкова критична, че да заплашва нац.сигурност? Че дори и съдебните гледания стават закрити. Дали не е зарди пратените на ВВС и Ройтерс масиви? Все си мисля, че едва ли ВВС се интересува от моите данъчни декларации, но нечии други може и да са интересни.

geo_19

момчето може да е пуснато без обвинения, но да е било пуснато закичено със скришни микрофони. Та целта на пускането му е да се чуе какво се говори в офиса по случая.

geo_19

Този път г-н Тодоров го загази... много яко го загази. Защо ли му трябваше да се връща в България, а не духна за Южна Африка?

kaily
снимка на kaily

ааа, не така

има още врагове на демокрацията, не е само бивол и тад, иванчева не е ли натискала поливките пред парламента?

 

А кой запали Райхстага?

vvatkov

   Иван Тодоров - Горуня, Иван Тодоров - Доктора! Иван Тодоров- ТАД  да внимава сега, след като не си е сменил името навреме!

Billy-Joe Winchester

Звучи ми много съшито. ?

ThePal
снимка на ThePal

...бързо дайте две кафета

да говорим, да не спим !

Та говорят си хората, де.

Danibus

При този екзотичен тюрлю-гювеч горе, насочен към "действащата в момента политическа система" и "населението"? не знам какъв обвинителен акт ще напише прокуратурата, ако няма срама.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

"Имало е желание при преминаване на гости на парламента, да се задейства поливната система, която да създаде затруднения", поясни тя.

 

Боже... ?

 

Впрочем искали са да дестабилизират политическата система или правителството на Борисов?

Прокурорите да вземат да си изяснят кое какво е. Щото ако хакерите са щели да дестабилизират системата, сиреч държавното устройство, с кво са искали да го заменят? М? ?

 

За затрудненията от включването на поливната система не ща и да питам, щот да не излезе, че знатните гости маат напряко през градинките. ?

Danibus

Този бисер съм го пропуснал: "Целта на цялата тази дейност е била да бъде създадена някаква социална нестабилност".

 

known

Освен хакване на поливните системи, направен е и опит за подмяна на прогнозата за времето, с цел измокряне на гостите на МС. Необходимо е да се публикуват всички конкурси за прокурори и резултатите от тях, за да могат всички да видят какви калинки се избират. То бива, то може, обаче тези простотии са вече "извън пътя".

PlaNed
снимка на PlaNed

Хакерите пробили поливната система на парламента, за да дестабилизират политическата система, заяви наблюдаващият прокурор

Тия счупиха тъпомера!

 

На всичкото отдолу май обвиняват и МишоКо в некомпетентност? Защото той твърдеше нещо корено противоположно?

Звън®
снимка на Звън®

Освен взломяването на водните пръскала на Народното събрание, има данни и за още по-гнусно деяние. TAD груп е проникнала в управлението на WC системата на НС. Във всички тоалетни на парламента е била монтирана система от HD камери и  множество датчици. Чрез тях е бил записван акта на дефекация на народните представители. В една от БД е открита таблица с 276 записа, съдържаща пълни данни за процесите на дефекация на депутати и министри: видео, продължителност, флатулентна звукова картина, химически анализ на отделените газове, биохимически анализ на изпражненията. Чрез тези показания хакерите, с помощта на подкупни лекари от столична болници, са получили информация за хранителния режим и здравния профил на депутати и министри. Има данни, че са правени опити за намеса в системата за пускане на вода на тоалетната чиния. Целта е била чрез така наречената "обратна тяга" за се опръска и компрометира лично министър-председателя.

Деянов
снимка на Деянов

??

Weiß

Звън,

неизвестен източник имащ желание да стане известен ме осведоми,

че са имали намерение да хакнат също и земекопната машина на метрото.

fractal
снимка на fractal

Като натовска държава как трябва да четем ВиВиСи или ВеВеСе или ВъВъСъ или BiBiCi

Вся

Власт

Советов

Власт

Во

Секретов

PlaNed
снимка на PlaNed

Прокурорката каза, че са разпитани и служители на НАП и естанало ясно, че са копирани данните на над 5,1 млн. граждани – ЕГН, комбинации от цифри, регистрационни номера на автомобили и др. 

Слава Богу, че със сигурност няма да съм жив, когато тази бъде следващия главен прокурор! Има заложби!

Някой знае ли, що за животно е това "комбинация от цифри" която подрива устоите на територията?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш