Quantcast
Шпиценкандидатът Гешев | СЕГА
facebook
twitter

После

Прелет над печата

Шпиценкандидатът Гешев

1 122

Последната седмица правилните медии като едни бурлаци на Волга пъшкат и дърпат напред единствената кандидатура за главен прокурор - Иван Гешев. 

Парадоксът е, че дори "Монитор" и "Телеграф" не са толкова експресивни и усърдни, колкото например "24 часа".

Явно в това отдавна няма никакво неудобство, освен че някои от най-ярките авторски материали по темата излизат неподписани - като съботното съчинение с дълго заглавие - "Тъжният край на синята идея или защо Гешев няма как да се събуди на 10 януари като новия Джугашвили". Тезата и поуката са ясни - Иван Гешев е честен човек, не е бухалка, колегите му го уважават, хейтът срещу него е неубедителен, оставете го да работи!

Бихме се съгласили, ако поне малко Гешев приличаше на портрета, който му рисуват медийните целувачи. 

Но все пак това е човекът, който ръководи потресаващия арест и последвалите нескончаеми унижения и тормоз над бившата кметица на "Младост" Иванчева. 

Тази жена, пак да припомним, ако все пак е виновна, за нейната вина обществото ще плати тройна и четворна цена (колко е платила тя самата със здраве и унищожено житейско време - тя си знае). 

Сметката за българското общество излиза така - първо има (евентуално) някакъв подкуп, някакви мръсни пари, които не са в икономиката, ами в следствието - веществени доказателства. После има безумно разхищение на средства за показен арест и показен процес. След това Иванчева и заместничката ѝ Петрова със сигурност ще осъдят държавата в европейските институции - за голяма сума. 

От самия процес, който се точи и ще се точи кой знае колко време, засега нищо реално не е излязло. 

През цялото това време Гешев арогантно се хвалеше с този свой "удар", обясняваше как Иванчева "светнала като елха" и т.н., и т.н. В първото си интервю като единствен кандидат Гешев без да му мигне окото обяви, че разделението на властите е някаква отживелица, повтаряше в захлас тезите на Пеевски, нападаше личните му противници. 

Само този отделен случай да разглеждаш, ще ти стане ясно с какъв човек си имаш работа - а ти си тръгнал да го хвалиш. 

Колега...

Още

Pi ar Sevi вместо в прокуратурата финишира в телефона на Гешев
Тошко Йорданов към Гешев: Защо не разследвате Мата Хари?

25.08.2021

Обновена

4832
Янаки Стоилов ще обжалва отказа на ВСС да се занимава с Гешев

03.08.2021

Обновена

3031