Медия без
политическа реклама

Томислав Дончев: И Министерски съвет беше хакнат

25 Юли 2019
Илияна Кирилова

Редица държавни институции бяха обект на хакерски атака през последните дни, включително и Министерски съвет, заяви по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

Напълно е възможно тези атаки да се дължат на някакъв тип хакерска солидарност или ентусиазъм. Напълно е възможно да имат и други цели. Предстои да видим какви ще са последиците от изтеклите данни на НАП. Службите ще установят кой, как и защо е направил пробива, добави Дончев.

Вицепремиерът коментира и борбата с африканската чума по свинете: „Не знам дали сме изпуснали ситуацията с африканската чума по свинете, но тя е много тежка, защото достигна до промишления комплекс“. По думите му проблем е, че мерките, които държавата предприема, не се одобряват и възприемат от хората. „Надявам се, че няма да загубим сектор свиневъдство и щетите ще бъдат ограничени максимално. Компенсации ще има, ще направим всичко възможно да ограничим заразата“, каза още Дончев. Вицепремиерът коментира и ветото на Румен Радев за изтребителите на F-16: „Това вето не звучи добре. Нашата държава води преговори с друга държава. Сключва се договор и изведнъж държавният глава налага вето“.

„Нямам навика да коментирам процесите в други партии. Искам да видя докъде ще стигнат процесите там, тъй като в този парламент нямам много възможности за осигуряване на мнозинство предвид конфигурациите. Кабинетът не зависи от ДПС“, категоричен е той. „Никога не може да се изключи възможността за предсрочни избори“, заключи Дончев