facebook
twitter

После

Фон дьо тен

Да не си знаеш джендъра

516

Думата джендър в българския език доби гражданственост в някакво изопачено значение, но рано или късно трябва да го приемем. В народното съзнание "джендър" означава "агресивен хомосексуалист" - и вече няма никакво значение, че всъщност думата има друго значение, което в превода на Истанбулската конвенция беше дадено като "социален пол". Но както и да е - мисълта ни е, че щом народът е дал гражданственост на някакво значение, ние трябва да го приемем, защото народът е мъдър. (Така е, вярно е! Народът е мъдър, но хората са много прости.)

След този хаотичен увод влизаме в темата през аварийния изход. 

Урсула фон дер Лайден, избрана за наследница на Жан-Клод Ишиас-Юнкер, заяви, че иска да си попълва Еврокомисията на квотен принцип - колкото мъжки екземпляра, толкова женски! 

Все си мислехме, че човек може да представи и по-убедителни доказателства за качествата си, освен половите си белези. Освен това комисарите са 27 - не може да ги раздели по равно на мъже и жени, както не би могла да роди своите 7 деца поравно момчета и момичета. Освен ако няма квота и за хермафродити - в съотносителен процент, според както се срещат и в природата.

Самата Урсула на върха на ЕК е историческо събитие, защото досега не е имало жена на този пост. 

Това, че е първа жена на такава позиция, разбира се, е хубаво. 

Ала на нейно място бихме се притеснили от безспирните песнопения САМО на тази тема - колко е велико, колко е хубаво, колко е невероятно, че жена е оглавила ЕК. И се скъсват да хвалят жената за това, че е жена. Ама тя може би има много други качества, може да учуди всички ни, може да завърти някоя схема във Военното министерство на Германия, откъдето идва със скандал. (Военното министерство на Германия под ръководството на Урсула е нагазило в лука на поръчките - говори се за големи злоупотреби, от които Урсула се изсулва в посока ЕК.)

Мъже и жени, народ! Нали все пак имаме и други качества и други белези, не само полови! 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Квоти за българска музика в ефира - да бъдат или не
Франция ще въведе квоти за трудова миграция от страни извън ЕС

05.11.2019

314 1
ООН призова България да преосмисли тълкуването на Истанбулската конвенция

21.10.2019

4412 62

Коментари

Купувач
снимка на Купувач

Много информативна и интересно написана статия. Урсула и германците отдавна си мотивират сексуалният живот с най-различни еротични продукти. Най-популярният в момента е elongattor: https://www.buyer-reviews.xyz/de/elongattor-review

Разбира се, преди пола, трябва да се вгледаме в интелекта и делата на един човек и да преценим дали става, или не става...

Влез или се регистрирай за да коментираш