Quantcast
Шефката на новата ЕК не иска Брекзит без споразумение | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Шефката на новата ЕК не иска Брекзит без споразумение

1198
ЕПА/БГНЕС

Избраната за председател на следващата ЕК Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС не иска Брекзит без споразумение, тъй като "това не е добре за нито една от двете страни". Тя даде интервюта за няколко европейски издания. Според германката договореното вече споразумение между Брюксел и Лондон е "много добро". Тя обаче е готова да удължи срока за преговорите за Брекзит, ако британците мотивирано поискат това. 

Урсула фон дер Лайен  изчаква да бъде избран новия британски премиер, което ще стане следващата седмица, и след това ще разговаря с него за бъдещите планове. И двамата кандидати за поста на Тереза Мей - Борис Джонсън и Джеръми Хънт, обаче, отхвърлят вече договореното от нея споразумение с ЕС за Брекзит. Великобритания трябва да напусне ЕС на 31 октомври - последният работен ден на настоящата ЕК с председател Жан-Клод Юнкер. 

Днес британската Камара на общините одобри предложение, което ще затрудни евентуален опит на следващия премиер да изведе Великобритания от ЕС без сделка. Мярката не позволява на правителството да даде ваканция на парламента в седмиците преди датата, насрочена за Брекзит.

Още

САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

Обновена

20174
Меркел не одобрява американски санкции за "Северен поток 2"

18.12.2019

3240
В Словакия падна забрана за 50-дневно социологическо мълчание

18.12.2019

1500