facebook
twitter

България

"Светът на Мария" стана на 6 години

681
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Усвояването на различни трудови умения е сред услугите, които дневен център "Светове" предлага вече 6-а година за хората с интелектуални затруднения.

С празненство и представяне на своята дейност дневен център "Светове" към фондация "Светът на Мария" отбеляза шестия си рожден ден.

Фондацията, която работи за подобряване на качеството на живот на хората с интелектуални затруднения, вече представя услугите си на 37 клиенти - развиващо обучение, подходяща трудова заетост и др. Сред начинанията от изминалата година са обучение за социални работници, подготовка на лесна за разбиране „Книжка за култура“, в която са описани 23 културни преживявания, социалното предприятие "Бон Апети", в което са ангажирани 10 младежи и др. "Бон Апети" вече има обновено меню, а фондацията поема все повече и по-големи поръчки.

Нейни постоянни клиенти са HP, "Роберт Бош", Френски институт, VMWare, "Уницеф България", Българският център за нестопанско право и др. От "Светът на Мария" се гордеят с тримата си медалисти от параолимпийските игри - Цвети, Нина и Виктор, с успеха на Цвети и Събина, които вече имат реализация на трудовия пазар, както и с работата по всички текущи програми, които са усъвършенствани.

Ключови думи:

Светът на Мария
Все още няма коментари

Още

БАБХ пропуснала 7 предупреждения за салмонела

09.12.2019

112
Рашидов ще гарантира свободата на медиите с нов закон

09.12.2019

120 5
Пореден ден с опасно мръсен въздух в София

09.12.2019

619 10

Влез или се регистрирай за да коментираш

×