Медия без
политическа реклама

Спортни вести

17 Юли 2019

Бившият №1

в света, двукратен европейски шампион и четирикратен медалист от олимпийски игри Дмитрий Овчаров ще участва в турнира по тенис на маса Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище, където спечели титлата преди 2 г. Той е роден в Украйна, но се състезава за Германия. Негови конкуренти за титлата в Панагюрище ще бъдат японецът Томоказу Харимото (№4 в световната ранглиста), неговите сънародници Коки Нива и Юн Мизутани, както и южнокорейците Джан Вуджин и Лий Сансу. Сред фаворитите са още сребърният медалист от Европейските игри в Минск Джонатан Грот (Дан), както и № 15 в света Лиъм Пичфорд.

 

"Мемфис"

спечели финала на Лятната лига в НБА срещу "Минесота" с 95:92. За най-добър баскетболист на турнира в Лас Вегас бе избран тежкото крило на "Мемфис" Брендън Кларк, който във финала завърши с "дабъл-дабъл" - 15 т. и 16 борби. "Мемфис" стана шестият отбор от Западната конференция, който печели Лятната лига в последните 7 години. По време на тези турнири отборите от НБА оглеждат за евентуално привличане новаци, невзети от драфта играчи, както и баскетболисти от Лигата за развитие на НБА - G League.

 

"Филаделфия"

се договори за удължаване на договора на крилото Бен Симънс. 22-годишният баскетболист ще подпише за 5 години срещу общо възнаграждение от $170 млн. Симънс бе избран от "Филаделфия" от драфта в НБА през 2016 г. През миналия сезон той игра в 79 мача, в които записа средно 16,9 т., 8,8 борби и 7,7 асистенции. През 2018-а той бе избран за най-добър новобранец на сезона, а през 2019-а игра в Мача на звездите на НБА.