facebook
twitter

После

Предмет на деня

Тиган

689
 Pixabay
Не е важен цветът на тигана, важното е жената да е весела.

"Майка ти ще се зарадва повече на внуче, отколкото на тиган."

В съседната познавателна статия сме анализирали кампанията на Иван и Андрей, тук само се хващаме за образа на тигана, който се превърна в контрапункт на увеличената раждаемост. 

Макар че, реално погледнато, един тиган не е пречка пред размножаването. Можеш да подариш тиган на майка си преди или след като родиш - това няма по никакъв начин да накърни демографските интереси на страната и бъдещността на Отечеството.

В тигана се правят палачинки - много полезно умение в живота е да се научиш да обръщаш палачинки, затова, преди да подариш тиган на майка си, виж дали тя не ти е подарила вече един и започвай да мяташ палачинки! Подобно фразеологично движение извършва и фурнаджийската лопата - обръща се и нищо вече не е същото. Но фурнаджийска лопата повечето от днешните млади не са и виждали - та даже и не толкова младите. 

В тигана също така се правят тиганици - това е вид пържена палачинкова закуска, която в Северна България се нарича с най-странни имена. На тиганиците по Севера им викат също лалангити, лангити, лаланги. 

Нашата тиганиада с още фолклор по темата. Има разни вицове кой какво си мечтаел да бъде. Един, понеже бил хомо, искал да стане футболен съдия, че да му пеят песничката за съдията, дето бил такъв-онакъв. Друг си мечтаел да е линейка, да не казваме защо, трети пък, дето бил конвенционален джендър и харесвал представителки на противниковия пол, споделил такава мечта - аз искам да съм тиган! 

Защо тиган? 

Ами защото отпред коремът пълен, задникът на топло, а жената да ме държи за дръжката! 

Честно казано, тази мечта само на разказване изглежда хубава, пък да ти сложат задника наистина върху котлона - само ще се молиш на жената да те издърпа час по-скоро! 

А колкото за демографската част - пак ще кажем, че тиганът не пречи, стига да не ѝ хрумне на някоя отмъстителка да си прави яйца на очи! 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България вече не е бантустан, а бастунстан

31.07.2020

Г-н БАЛЕВ

6713 27
Чадър

15.06.2020

Г-н БАЛЕВ

2442 1
Батман

11.05.2020

Г-н БАЛЕВ

1136 2

Коментари

Предводител на ...

Тука е обратното - некои се радват повече на тиган, отколкото на каквото и да било друго.

Влез или се регистрирай за да коментираш