facebook
twitter

Чужбина

Косово отказа достъп на сръбски министър

180
ЕПА/БГНЕС
Сръбският министър на отбраната Александър Вулин и делегацията му не бяха допуснати в Северно Косово.

Властта в Косово забрани на сръбския министър на отбраната Александър Вулин и на водена от него делегация да влязат на територията на страната, писаха медиите в Сърбия, цитирани от БГНЕС. В съобщение, разпространено от кабинета на министъра, се казва, че "още веднъж се е разбрало, че премиерът на Косово Рамуш Харадинай лъже, а на министъра и делегацията не им е позволено да посещават Клинично-болничния център в Косовска Митровица“. В състава на делегацията трябвало да бъдат началникът на военномедицинския отдел Углеша Йовичич, началник-щабът на Военномедицинска академия Мирослав Вукосавлевич и началникът на сектора за лечение Ненад Раткович. Белград е планирал хуманитарно посещение в Северно Косово, където представители на Министерството на отбраната на Сърбия и Военномедицинска академия трябвало да обсъдят с местните власти начини за подобряване на сътрудничеството и допълнителна помощ за медицинските центрове в Косово.

Според сръбските медии поведението на Косово е в разрез със споразумението от Брюксел за свободно движение на хора. Миналата седмица Прищина съобщи, че е решила да забрани влизането в Косово на всички сръбски официални лица.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Скандал разтърси Малдивите за признаването на Косово

21.11.2019

643
Лавров: Защо за Косово може, а за Крим не може

14.11.2019

4985 138
3-те Ка и Ку-клукс-клан

22.10.2019

БОЙКО ЛАМБОВСКИ

3043 11

Коментари

Бончо Генчев
снимка на Бончо Генчев

Очаквайте след 20 години новината:"Управителят на провинция Бавария Хасан Али Башкири отказа достъп на канцлера Шварценмюлер."

rorik

И какво прави министърът на отбраната на Сърбия в Косово и то в болница. Някой да го е поканил??

Ако някой иска да се лекува в Сърбия , пречи ли му някой?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×