Quantcast
Най-силните мъже във футбола ни си обещаха феърплей пред премиера | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

33 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Най-силните мъже във футбола ни си обещаха феърплей пред премиера

"Стиснахме си ръцете за феърплей. Разбрахме се да не се притискат съдиите". С тези думи президентът на БФС Борислав Михайлов обобщи резултата от срещата при министър-председателя Бойко Борисов, в която, освен Михайлов, взеха участие тримата най-влиятелни собственици на клубове у нас - Васил Божков (който не е официален собственик на "Левски", но се твърди, че именно той взима важните решения в клуба), Гриша Ганчев ("ЦСКА-София") и Георги Домусчиев, съсобственик на "Лудогорец". Присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов.

Разговорът бе иницииран от премиера преди началото на новото първенство в Първа лига в петък. Повод пък бяха скандалите от последните месеци - със съдийството, с подложените на детектор на лъжата и изгонени след това от "Черно море" петима футболисти, със заканите на "ЦСКА-София", че няма да подпише договора за тв правата и др.

Специално за съдийството Михайлов заяви: "Чувал съм и аз, че има някакъв натиск върху съдиите. Живеем в една и съща държава, нали така? Но съм си дал телефона на всички. А никой не ми е звънял за нищо." Нищо, че още през март 2018 г. той бе заявил, че ще сезира и премиера, и главния прокурор за натиск и обаждания към рефери, както и за заплахи срещу тогавашния шеф на футболните съдии Петър Петров.

Но пък сега Михайлов похвали министър-председателя за проведената среща. "Инициативата за днешната среща беше на премиера Борисов. Той се грижи за цялата държава, част от която е и футболът ни. Опитва да помага, за да не се стига до наказания, като това с футболните хулигани", посочи президентът на БФС.

"Договорихме се. Дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори и тъй нататък, и тъй нататък. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият", каза пък на излизане Гриша Ганчев.

 

Към статията във в. СЕГА