Медия без
политическа реклама

Борисов: Цветанов е извън ГЕРБ, както Виденов от БСП

"Цветанов е извън ГЕРБ. Колкото БСП могат да ги питат какво прави Жан Виденов, или ДПС за Лютви Местан, толкова можете да ми зададете въпроса дали Цветанов е там или нe"

Това заяви след заседанието на коалиционния съвет премиерът Бойко Борисов, цитиран от КлубZ, при коментар за слуховете, че именно Цветанов стои зад компанията "Еврохолд", която купи активите на ЧЕЗ. Досега публично известно обаче беше, че Цветанов е само извън ръководството на ГЕРБ, а не извън партията. Когато подаде оставка заради скандала "Апартаментгейт" като зам.-председател и като лидер на парламентарната група, той заяви, че остава член на партията.

Борисов каза също така, че трябва да се изчака независимите регулатори да се произнесат по сделката. А на директно питане кой стои зад "Еврохолд" отговори с въпрос: "Този, който стои, сутринта беше по bTV и говори ясно (б.р. - шефът на "Еврохолд" Асен Христов). Вие не знаете ли кой е?"

Премиерът изтъкна, че сделката е извършена в Чехия от частна компания и добави: "Като премиер нямам право да коментирам такава сделка, защото подобно изказване може да нанесе тежки последици. Да бъдем осъдени като държава и да платим огромни пари. Не се меся в работата на независимите регулатори. Както не се намесихме, когато имаше предишен купувач (б.р. - Гинка Върбакова), така и днес. И предишния път се направи политическа атака, впоследствие се оказа, че не е основателна".