facebook
twitter

После

Ходене по мъките на печата

Пари няма - сагата продължава

479

За състоянието на вестник "Стандарт" вече се носят легенди, които няма кой да потвърди, затова не можем да ги разкажем - много са сочни! Вестникът продължава да развива дейност, но много хора не са получавали заплати дълго време. Вчера по БНР имаше разговор с една от журналистките, която е напуснала и осъдила вестника да ѝ плати 7000 лв - заплати, обезщетения и лихви; но парите още ги чака. 

Ето какво разказва Искра Крапачева: ...Частният съдебен изпълнител отиде, връчи изпълнителния лист на 20 март (2018), след което им направи предписание (на "Стандарт"), че ще има опис (на имуществото) на 20 септември. Междувременно редакцията от "Мизия" 23 се беше прехвърлила на "Омуртаг" 54, където е доста луксозна сграда. И там им беше връчено това предизвестие. Когато обаче отиде ЧСИ на 20 септември, се оказа, че "Стандарт" за пореден път е напуснал сградата, вече е на друг адрес, тоест сагата продължава. Интересното е, че този адрес не фигурираше веднага в Търговския регистър, вследствие на което ЧСИ не можеше веднага да връчи следващата призовка, тоест наложи се аз отново да пиша молба - че на новия адрес трябва да бъде връчена поредната призовка за поредния опис. Тя беше залепена, те не се появиха, защото имаше определен опис за декември. Но тъй като те не се появиха - описът не можа да стане. След това те отново се прехвърлиха в нова сграда... и сега продължаваме същата история с ЧСИ... Пропуснах да кажа, че още на 8 март 2018 г. всички, около 5-6 банки, бяха изпратили запорни писма - всичките отговориха, че, да, имали са сметки, сметките са празни - и вие не сте първите, които правите запор. Това продължава вече години! 

Много странно, че аз съм си получила всичко по съдебен ред - и не мога да си взема парите! И това, че "няма пари", може да продължава безкрайно - явно се разчита, че случаят ще се забрави, че никой няма да потърси отговорност.

Аз си искам парите и ще продължа да ги искам! 

Все още няма коментари

Още

Бедна България е в Топ 5 на ЕС по брой чиновници

07.09.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

5912 5
Бизнесът не подкрепя 30%-ното вдигане на заплатите на чиновниците

29.08.2020

Обновена

5892 16
Здравният министър отвори торбата с обещанията за 2021 г.

26.08.2020

Обновена

2523 4

Влез или се регистрирай за да коментираш