Quantcast
Патрик Лабрие е загиналият край Пловдив канадски парашутист (видео) | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

14 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Патрик Лабрие е загиналият край Пловдив канадски парашутист (видео)

Патрик Лабрие е загиналият край Пловдив канадски парашутист, съобщава CBC.ca. Ген. Джонатан Ванс и министърът на отбраната Харджит Сайжан са потвърдили  смъртта на войник от канадските сили по време на тренировъчна мисия в България. Двамата са изразили дълбоките си съболезнования.

Източници в Министерството на националната отбрана съобщили за CBC, че Лабри е един от 100 канадски войници, участващи в учението. Фаталният скок е от канадски самолет - статичен скок от височина около 400 метра.
Участието на канадците в учението е преустановено за срока на разследването. 

Съболезнования изказа и канадският премиер Джъстин Трюдо.

 

 

 

Неспазване на правилата и указанията при скок с парашут са вероятната причина за инцидента, при който загина парашутист по време на НАТО-вско учение, коментира председателят на Съюза на парашутистите в България о.р. полк. Сирмо Сирмов пред Нова тв.

„Според мен причината може би е недостатъчната подготовка и малкото опит на пострадалите парашутисти, както и нарушаване на някои от правилата във въздуха и при приземяване”, смята специалистът. По думите му има предпоставки, които при неспазване на изискванията могат да доведат до произшествието. „Те са два вида – предпоставки за произшествия след напускане на самолета и при приземяване. Парашутистите трябва стриктно да спазват установената дистанция при напускане на машината. При нарушаване на дистанцията се получават сближения, които водят до неприятни последствия. От друга страна, след напускане на машината може да настъпи пълен или частичен отказ за разтваряне на парашута”, обясни той.

"Научих от ваши колеги за случилото се. Аз нямам достъп до самото поделение и не знаем какви задачи се изпълняват там. Бяхме уведомени за това обучение. Американски военни офицери, придружавани от наши офицери, дойдоха в кметството с информационни материали. Раздадоха на жителите на селото дипляни, друга част разлепихме на видни места. Никой от селото не се е оплакал от провеждането на учението", заяви пък кметът на село Чешнегирово Христо Атанасов. От думите му стана ясно, че учението ще продължи.

Към статията във в. СЕГА
Sine_metu

Милото, хубаво момче.

Господ да бъде с него!

Плача с близките му

Billy-Joe Winchester

Лека му пръст на Патрик Лабри! 

 

А този на снимката е министър-председателя на Канада, мосю Джъстин Трюдо - корумпиран пичага и либерал.

inventus

Много малка височина!  И най малката грешчица е фатална. Ако е било и нощем...

Миряна Б.

да му е лека пръстта. жалко и за потрошените парашутисти. дано поколението на децата им не се изучава за войници.

vasilevil

Бог да го прости!

Но се чудя какво правят тия канаци в нато и защо правят учения на другият край на света?

Чии интереси защитават тука?

SINDBAD

Според Сирмов има предпоставки, които при неспазване на изискванията могат да доведат до произшествието. „Те са два вида – предпоставки за произшествия след напускане на самолета и при приземяване. Парашутистите трябва стриктно да спазват установената дистанция при напускане на машината. При нарушаване на дистанцията се получават сближения, които водят до неприятни последствия. От друга страна, след напускане на машината може да настъпи пълен или частичен отказ за разтваряне на парашута”, коментира още той.

 

„Според мен причината за инцидента може би е недостатъчната подготовка и малкото опит на пострадалите парашутисти, както и нарушаване на някои от правилата във въздуха и при приземяване”. Това коментира председателят на Съюза на парашутистите в България о.р. полк. Сирмо Сирмов относно инцидента с парашут, при който загина канадски военен.

 

http://epicenter.bg/article/Polk--Sirmov--Nespazvane-na-pravilata-pri-skok-s-parashut-sa-veroyatnata-prichina-za-intsidenta/186026/2/0

аман бе

О.р. полковник Сирмов явно няма конкретна информация за случая (нормално) и поради това се е "отчел" на журналистическата настъпателност с общи лафове (също нормално).

Justinian2
снимка на Justinian2

Да загинеш в бойни действия или  дори в учение е приемливо , щом си посветил живота си на военните. Осъзнат риск. В случая тъжното е , че момчето е загинало на майната си трънкина в някакво Чешнигирово ... не за да брани страната си. Тези учения на територията имат две цели , мотивации. Първо - да се пестят пари , щото в Булгаристан на американските военни всичко им е БЕЗ ПАРИ. И втората цел , политическата - да се дрънка оръжие близко до руските граници , да плашат руснаците ! Втората цел със сигурност не се постига , руснаците им е през балалайката някакви десантни маневри в Болгария...А първата цел - парите са спестени ! С цената на живота на Патрик и здравето на още трима...Мир на душата на Патрик ! ?

аман бе

Ако беше загинал в Афганистан или Ирак, по-спокоен ли щеше да си? Или там е по-малко "на майната си трънкина"? Що се отнася до парите - едва ли канадците са дошли до Чешнигирово с велосипеди или на автостоп...

Banshee
снимка на Banshee

Редакцията няма ли снимка на загиналото момче или поне да махне снимката на Трюдо, защото се получават нередни трагикомични реакции. 

Иначе Трюдо си е красавец и си е жив и здрав. 

nanyac

Бог да прости момчето.

Има снимка:

https://ottawacitizen.com/news/national/defence-watch/canadian-soldier-from-petawawa-killed-during-exercise-in-bulgaria

Желязко Желев

                  Наигралис.САЩ изострят вонно картинката по цял свят..Следва реципрочна реакция ако не и свръхразмерна.После по спиралата.България за съжаление се включи активно в безумието или пресметната алчност.Гинат хора по цял свят,а този който се осмели да открехне завесата бива показно

разпнат/Асандж,Сноудън,вероятно Политковская/

                 Правят се луди пари от чичковците с ПУРИ,без дори да си преместят з.........Ф-16 примерно!

                 Свидетели сме на поредното жертвопринушение за /Дъжд,Демокрация ..и т.н............/

                 Тълпата риве при все че жертвата е полусаможертва,жреците потриват доволно ръце.

                 А трябва копраля.

н16
снимка на н16

Иначе Трюдо си е красавец и си е жив и здрав. 

Честно казано, човекът на снимката ми пролича на гейовец)).
Не знам защо).