Медия без
политическа реклама

Дори военният министър се отказа от Тръмп

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан отказа да се кандидатира за поста министър на отбраната. Новият изпълняващ длъжността министър на отбраната ще бъде министърът на армията Марк Еспър, заяви американският президент Доналд Тръмп в социалната мрежа „Туитър“, цитиран от TACC и Агенция Фокус.
„Изпълняващият длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан, който свърши чудесна работа, реши да не продължава процеса на одобрение за позицията на глава на Пентагона, за да посвети повече време на семейството си”, пише той. „Ще назнача нов действащ министър на отбраната - министърът на армията Еспър.
Американският президент благодари на Шанахан за неговата служба и изрази увереност, че Еспър "ще свърши отлична работа" в новия пост.
Шанахан е изпълняващ длъжността министър на отбраната на САЩ от януари тази година след оставката на Джеймс Матис. От 20 ноември 2017 г. Еспер заема поста министър на армията на САЩ. Преди това той е работил в един от най-големите изпълнители на поръчки на Пентагона, "Рейтиън".

Това е поредният, който се отказва да работи за Тръмп.