Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Притеснения

19 Юни 2019

Един суперкомпютър се е курдисал във всички вестници вчера. Човек, ако тури ухо на хартията, може да му чуе бръмченето. То е басово бръмчене, докарва го като IT Борисов на тон, но не му се разбира какво казва. Другата нота е тънък дискант, малко ала Мария Габриел. Ако не бяхме прочели в "Труд" цитат от Норберт Винер, звучащ така: "Компютърът е мощен усилвател на човешкия интелект и десет пъти по-силен усилвател на човешката глупост", щяхме да сме щастливи. Обаче с този цитат и като си знаем мат'ряла, ни наляга едно притеснение, не си е работа. 
Притесненията из пресата са много. В същия вестник прочетохме от що е притеснен Сакскобургготски, наричан от някои хайлази на галено Дедо. "Притеснявам се, че имотите ми ще последват съдбата на царските конюшни", рекъл бившият премиер. Ние, като хора съчувствени, пощяхме да пожалим стария човек. Насмалко да го сторим, ако не ни притесни съчетанието "Дедо - имоти". То е лошо съчетание, като гърмяща смес. Не знаем как се получи и защо, но така е. Недей на таз тема, Величество! 
В "24 часа" Нинова се притеснява за Партията. Всичко щяла да преглътне, само не и превземането и обезличаването на БСП. Еее, Нинова. БСП че е най-ценното нещо на планетата, може и да е вярно, въпреки че е спорен за някои въпрос. Обаче всичко друго да преглътнеш - тоест евентуална загуба на любими хора, евентуална загуба на вяра в доброто, в Бога, евентуална загуба на... власт - хм, тука накрая нещо се объркахме... Но не се преглъщат лесно много неща, не само БСП. 
"Дума" пък в тая връзка се вайка, че до 2025 година 10-15% от работните места щели да се изгубят. Помислихме, че това ще е, ако Борисов остане на власт, но не би. Фондации били го изчислили. Не можем да разберем само защо, според "Монитор", затворнички провеждали спецкурс как да не станат проститутки, като излязат на свобода. 
А какво ще работят при стесняващите се перспективи, притеснява се прелитащият. 
"Недей хитря - сопва му се редакторът - тъпо е!"

Още по темата