Quantcast
Американското посолство направи оферта на МО за F-16 | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Американското посолство направи оферта на МО за F-16

4882
Pixabay

Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София официално представи на българското Министерство на отбраната предложениe за сключване на договор, съдържащо евентуално споразумение за придобиването от страна на България на осем изтребителя F-16 Block 70, съобщиха от американското посолство.

В предложението на САЩ се включва още въоръжението на самолетите, както и свързаните с него системи за дългосрочна експлоатация и поддръжка и цялостна подготовка на пилоти и помощен персонал.

"Посолството на САЩ използва възможността да изрази задоволството си от работата на българската делегация от военни и финансови експерти, които гарантираха, че предложението за сключване на договор е съобразено в най-голяма степен с изискванията на Българските военновъздушни сили. Съединените щати очакват финализирането на този договор с правителството на България в съответствие с българските процедурни изисквания", се казва още в съобщението на посолството. Там обаче не се посочва цена на сделката. До момента е известен само пределен ценови лимит от 1,673 млрд. 

 

Още

Във Великобритания е открит по-опасен индийски щам на COVID-19

16.04.2021

Обновена

4493
САЩ гонят 10 руски дипломати

15.04.2021

Обновена

11141
Русия: САЩ прехвърлят сили в Украйна и със самолети

14.04.2021

Обновена

7036