Медия без
политическа реклама

Тръмп: Ако не ме преизберете, ви чака крах

Американският президент предрича икономическа катастрофа, ако изгуби властта

17 Юни 2019
ЕПА/БГНЕС
Тръмп обвини "Ню Йорк таймс" в национално предателство, а демонстранти в Ню Йорк носеха в събота плакати с надпис "Изхвърлете на боклука предателя Тръмп" и настояваха за неговия импийчмънт.

Американската икономика ще претърпи „невиждан крах“, ако американците изберат друг президент през ноември 2020 г., прогнозира Доналд Тръмп.

„Икономиката на Тръмп поставя рекорди и ни чакат още много в бъдеще... Въпреки това, ако някой друг освен мен победи на изборите през 2020 г., тогава ще настъпи крах на пазарите, който по-рано не сте виждали! Да запазим Америка велика!“, написа той в Туитър. Тръмп не уточни за какви икономически рекорди става дума.

Търговските отношения между САЩ и Китай продължават да хвърлят сянка върху президентството на Тръмп. Предполага се, че той ще се срещне с президента Си Цзинпин по време на сбирката на Г-20 в Осака. При това американският президент заяви по-рано, че ако неговият китайски колега не се яви на срещата на Г-20, САЩ незабавно ще въведат нови мита върху китайските стоки. Подобна мярка може да се отрази не само на американската, но и на глобалната икономика, предупреждават експерти.

Тръмп възнамерява да се бори за втори мандат. От Демократическата партия вече изразиха желанието си да участват в надпреварата за Белия дом Джо Байдън и Бърни Сандърс.

Резултатите от допитване, осъществено от изданието „Политико“ и „Морнинг кансълт“, показват, че Тръмп отстъпва и на Байдън, и на Сандърс. За бившия вицепрезидент са готови да гласуват 44% от анкетираните, докато за сегашния стопанин на Белия дом - едва 33%. При надпревара между Сандърс и Тръмп първият би получил 42%, а вторият - 32%.

ПРЕДАТЕЛСТВО

 Доналд Тръмп отхвърли информация във вестник "Ню Йорк Таймс" за увеличения брой американски кибератаки срещу Русия. „Това е виртуална държавна измяна от някога велик вестник, който отчаяно се нуждае от информация, дори ако тя е лоша за нашата страна ... [и] също не е е вярна. Всичко е възможно в нашите корумпирани медии днес.Те ще направят или ще кажат каквото и да е, без дори и най-малката мисъл за последствията. Това са истински подлеци и без съмнение са враг на хората!”, написа  Тръмп на своята страница в Туитър.