Quantcast
Стефано Пода представя "Орфей и Евридика" на Opera Open | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Стефано Пода представя "Орфей и Евридика" на Opera Open

Премиерата е тази вечер в Античния театър на Пловдив
437
Държавна опера Пловдив

Тази вечер в Античния театър на Пловдив ще бъде премиерата на "Орфей и Евридика" на Глук на големия оперен режисьор Стефано Пода. Събитието, към което има и международен интерес, е акцент от фестивала Opera Open. Билетите за тази вечер са изчерпани, но спектакълът може да се види и на 24 август.

Стефано Пода създава "Орфей и Евридика" специално за откриването на Opera Open в годината, когато Пловдив е Европейска столица на културата. "Визуално предизвикателство, създадено специално за Античния театър през 2019 година - мощни и здрачни видения, събудени от стряскащо искрената музика на кавалера Кристоф Вилибалд Глук. Премиерно ролята на Орфей ще бъде изпълнена от звездния контратенор Антонио Джованини – един от най-рядко срещаните оперни гласове", представят проекта организаторите на културната програма.

Това не е първото представяне на италианския режисьор на пловдивския оперен фестивал. През 2017 г. той гостува със "Силата на съдбата" от Верди и беше очарован от въздействието на античната сцена. Този спектакъл ще може да се види отново в Пловдив на 21 юни от 21 часа.

В програмата на Opera Open за този месец е включен и концертът "Звукът на Страдивариус" на 25 юни.

През юли има четири събития - "Риголето" (режисьор Пламен Карталов) на 13 юли, "Лебедово езеро" в нова постановка на прочутия руския хореограф Константин Уралски на 20 юли, "Отело" - спектакъл на доц. Нина Найденова, в който ще видим един от най-известните изпълнители на партията на Отело - тенорът Хосе Кура (Аржентина), на 26 юли. На 16 юли на сцената на Античния театър ще излезе американската джаз певица Лиз Райт, която ще пее с оркестъра на Държавна опера - Пловдив.

Още

Opera Open в Пловдив посреща Райна Кабаиванска и Соня Йончева

14.06.2020

348
ГЕРБ парира всички опити за прозрачност в "Пловдив 2019"

09.04.2019

ИСКРА ЦЕНКОВА

1317
Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

3606