facebook
twitter

Горещи новини

Държавата ще похарчи 50 млн. лв. за горива на колите си за 2 г.

266
Илияна Кирилова

Държавната администрация възнамерява да похарчи за горива 50 млн. лв. в следващите малко повече от 2 години. Това излиза от обявената обществена поръчка от Централния орган за покупки към Министерството на финансите. Тя е за "Доставка на автомобилно гориво чрез карти за безналично плащане за органи на изпълнителната власт и техни администрации".

Договорът ще влезе в сила от датата на сключване (б.р. - след избора на доставчици) и приключва до 31 януари 2021 г.

Според записаните изисквания, за доставчик на горива ще бъдат избрани "четирима изпълнители", с които ще бъде сключено рамково споразумение, "при неопределени всички условия".  Задължително е доставчиците да имат минимален годишен оборот от 15 млн. лв. за последните три години, развита търговска мрежа от бензиностанции в поне 15 областни града, да продават гориво, което отговаря на качествените изисквания, да предлагат система за картово разплащане. От което става ясно, че става въпрос за големи вериги бензиностанции.

 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Подробните касови бележки за горивата вероятно пак ще бъдат отсрочени

19.09.2019

185
Търговците на горива се готвят за рекордно поскъпване

18.09.2019

Алиса Иванова

1573 6
Горивата може да поскъпнат с до 10 ст./л заради Иран и Саудитска Арабия

17.09.2019

617 16

Коментари

Диагностик

Държавата ще похарчи 2,500,000,000 лв. за горива на колите си за 100 г.

 

Такова заглавие е по-убедително!

Solace

А на сегашното какво му е? 

Nashenec

Ето едно добро място да се сложат електро-возила. Тамън ще дадат пример на всички други. Иначе е малко странно как карат хората да си сменят колите, а те карат със старите двигатели.

Интервал

Ясно, че може вече да е решено кой печели и тая поръчка да се обявява проформа, но не следва ли това изискване да е по подразбиране за всяка бензиностанция работеща в България - "да продават гориво, което отговаря на качествените изисквания"? :)

Влез или се регистрирай за да коментираш

×