facebook
twitter

Култура

Книжният базар върви заедно с литературни дискусии

219
Освалдс Зебрис"Дни на Европейската награда за литература" - така се нарича проявата, организирана от изд. "Парадокс" на Пролетния базар на книгата, който тече в НДК от онзи ден. Вчера и днес четирима носители на наградата - по двама от чужбина и двама от България, участват в дискусии и срещи в клуб "Перото" в НДК. Представяните автори са  Пааво Мацин (Естония, 2016) и Освалдс Зебрис (Латвия, 2017), както и нашите - Калин Терзийски (България, 2011) и Ина Вълчанова (България, 2017).  
На книжния базар в НДК участват над 160 издателства, които излагат повече от 10 000 книги, съобщиха организаторите от Асоциацията на издателите. Тече и културна програма с над 50 събития - литературни четения, представяния на нови заглавия, срещи с автори, дискусии. 
По време на базара се провежда и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи; той бе открит онзи ден в Мраморното фоайе на НДК с участието на Детска вокално-театрална формация "Таласъмче". Част от церемонията бе и откриването на изложбата "Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация".
 

Ключови думи:

НДК, Книжен базар
Все още няма коментари

Още

Музиканти от три поколения свирят на юбилея на Кирил Маричков

28.10.2019

500 1
"Нощ на ансамблите" ще разлюлее зала 1
И тази есен морето ще е до бара с Вълдобрев

10.10.2019

921

Влез или се регистрирай за да коментираш

×