Медия без
политическа реклама

ЦИК: Има проблеми с доставката на машини за гласуване

“Сиела Норма" - фирмата доставчик на машините за гласуване, е информирала ЦИК за проблеми, свързани с пренасянето на устройствата до секционните избирателни комисии, съобщи “Епицентър”. Причината била, че МВР променя предварително съгласувани графици за пренасяне на машини. Проблеми са установени в Софийска област, Враца и 23-ти район в София град. 
ЦИК ще изпрати писмо за съдействие до ръководството на МВР и до фирмата доставчик, каза председателят на комисията Стефка Стоева:

"Току-що съм получила съобщение. Продължават проблемите с полицията. Почти всички техници са "арестувани" и чакат. Ще пропадне инсталирането. Това ми пишат, така че тук нашите успокоителни разговори как всичко е добре, това е съобщение на моя телефон. Второ съобщение от Тодоров (изпълнителен директор на "Сиела Норма"), аз сега ще помоля да ни пишат писма, както се общува, а не да ни пращат съобщения. Това не е начин на кореспонденция. Ние не си пишем поздравления”, заявила Стоева.

Централната избирателна комисия покани на спешна среща по казуса с доставката на машините до секциите директора на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.