Quantcast
Прокуратурата като Фаберже | СЕГА
facebook
twitter

После

Реконтра

Прокуратурата като Фаберже

799
Прокурор Щраус си заравя главата не за да се крие от актуалната проблематиката, а за да снесе по-качествено яйце.

Цялата държава беше притихнала. Всички седяха и очакваха, че най-после главният прокурор на републиката ще снесе яйце.

- Боже – викаха си хората, – истина е, най-после ще има истинско яйце, снесено от прокурор, а не някакви си запъртъци, дето ни ги дават ежедневно.

- Да, вярно е, че от неговия кокошарник голямо кудкудякане пада. Ама как да бъде иначе там? – казваха си хората. – Нали той е най-главният петел и най-главната кокошка. Ето така – и едното, и другото, ама едновременно. Ако рече – ще снесе. Ако се запъне – няма да има яйце.

Политически коректната част от народа друго казваше:

- Не стават така нещата, това е главен прокурор. Всички в него се кълнат! И затова всичко става бавно и внимателно. Прокурорът обича да изпипва нещата. Ако някога той рече да покаже яйце – това ще е поне като яйцето на Фаберже.

- В него яйце – продължаваха те – ще има от всичко накуп. Изящество от многото, финес от обем, красота от изобилието. Не е лека тази задача. Но сме убедени, че винаги ще е изненада – правилна, изящна и блестяща изненада. Да.

- Това – казваше си народът – няма как да е вярно! Какво Фаберже тука се намесва, не познаваме такова нещо!

Политически коректните кротко обясняваха:

- Ако някога Фаберже е правил нещо през живота се – то това са яйца от злато и диаманти. А ние знаем, че главният ни прокурор е негов първи ученик. Както е ученик на всички други важни и мъдри хора. Ще направи и ще изпипа нещата. Да.

- Брей – викаше си народът – тези много телевизия гледат.

Политически коректната част друго говореше:

- Яйцето на прокурора трябва е филигранно. Да бъдат вплетени всичките явни и тайни операции. Всички ювелирни разработки. Всички онези скандали, които през ден като ток ни бият по главата.

- Ще трябва на прокурорското яйце – продължаваха по-деликатните – да бъде отразена цялата многообразна дейност на органите. Заловените тонове наркотици, прогимназиите, които хората на властта строят за себе си, а декларират, че и палатка нямат. Ще трябва да изографисат всичките арестувани, белезниците, гонене на хора, тайни и явни записи на разговори и срещи, ехеее! Ще стане по-хубаво, по-важно и по-ценно прокурорското яйце и от произведение на Фаберже!

- Какъв Фаберже ви тресе, бе! Едно нормално яйце да снесе прокурорът – ще си хвърляме шапката от кеф! Фаберже! Не искаме чак толкова много. Нали виждате, че само клечим и чакаме, ама йок, нищо не иде от прокуратурата!

- Няма, няма – успокояваха духовете по-възпитаните, – ще се роди нещо много голямо! Нали затова се готви цял един мандат! Още малко остана, да потърпим и всичко ще е наред!

- То – викаше народът – не бяха клетви, не бяха съвети и поуки, ама няма нищо. Хвърчи перушина от кокошарника им, чуваме кудкудякането, телевизията все след тях търчи, ама нещо, дето можеш да го видиш и пипнеш – няма. Няма бе!

Политически коректните не отстъпваха от своето:

- Ще има! Тя прокуратурата за това лежи в полога, всички й носят храна, грижат се за нея, треперят й. Не яйце, а произведение, което ще подмине златните яйца на Фаберже като експрес!

- Стига с това Фаберже, бе – викаше народът – при толкова много материал и грижи по тях това, дето излизаше от техния полог, не прилича даже и на омлет, а вие сега диамант чакате да се пръкне!

Така минаваше времето – в очакване и надприказване.

Иначе кудкудякането ту се усилваше, ту се губеше и перушина навсякъде летеше.

Все още няма коментари

Още

Фалшификатор продал 230 лични карти по 2000 лв бройката

24.02.2021

140
Бившият рефер Антон Генов осъди прокуратурата за 40 000 лв.

24.02.2021

2116 5
Протестиращ осъди МВР за незаконен арест

22.02.2021

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

5873 13

Влез или се регистрирай за да коментираш