facebook
twitter

Технологии

Android OS ще може да се надгражда през Play Store

1 321

Един от по-големите "проблеми", които Google не може да реши при операционната система Android, е надграждането й. Защо е така, е ясно - обяснението се крие в проблема с фрагментацията - съществуват голям брой производители и устройства, които ползват OS Android. При Apple, разбира се, такъв проблем няма - има една фирма, която си произвежда устройствата. Затова ъпгрейдът на iOS винаги стига бързо до устройствата. 

На практика при Android производителите, а не Google, пускат актуализациите за сигурност, които иначе са достъпни всеки месец.

Android е система с отворен код, която работи на широк набор от устройства. Повечето производители правят промени в системата и добавят свои собствени части като различен потребителски интерфейс, системни приложения, но също така поддържат много функции, които може да не са налични в оригиналната система, в "чистия" Android. Заради това повечето устройства, които се използват, почти не могат да бъдат на последната версия на Android.

Новината е, че с идването на Android Q в края на годината ще има нов начин за актуализация - 12 части на операционната система, разделени в 3 категории, ще бъдат достъпни чрез Play Store като всяко друго приложение.

Така обновяването няма да изисква рестартиране на устройството, нито ще зависи от производителите. Google ще пуска тези актуализации, когато са готови, така че потребителите ще могат да се уверят, че разполагат с най-новите версии, осигуряващи сигурността и поверителността на тяхното устройство.

Ключови думи:

Android
Все още няма коментари

Още

Google Messages ще бъде криптирана

09.06.2020

252
Производителите ще плащат за приложенията на Google

23.10.2018

231
Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

355 3

Влез или се регистрирай за да коментираш